Επίπεδο B2 | Lower

Αυτή τη χρονιά προετοιμαζόμαστε για τις εξετάσεις πιστοποίησης επιπέδου Β2 (γνωστές και ως επίπεδο Lower).

Όπως και στα υπόλοιπα επίπεδα εφαρμόζουμε τη μέθοδο χωρίς γραπτή εργασία στο σπίτι και αναθέτουμε χρήσιμες και εκπαιδευτικές εργασίες για μελέτη που απαιτούν κριτική σκέψη, πχ Project. Εφαρμόζουμε επίσης τις αρχές του flipped classroom και έτσι επιτυγχάνουμε εκπληκτικά αποτελέσματα χωρίς να επιβαρύνουμε το ήδη γεμάτο πρόγραμμα των μαθητών μας.

Η χρήση τεχνολογίας, όπως είναι ο διαδραστικός πίνακας βοηθά τους μαθητές αυτού του επιπέδου να αφομοιώσουν εύκολα την ύλη και να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους. Η προβολή ενημερωτικών Videos και ντοκιμαντέρ στα αγγλικά καθώς και τα διαδραστικά παιχνίδια γνώσεων διευκολύνουν ακόμη περισσότερο τη διαδικασία της μάθησης και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών.

Τι θα χρειαστείτε

Υλικά

  1. ύο τετράδια λεξιλογίου (Απλά 50φυλλα)
  2. Δύο τετράδια έκθεσης (Μέγεθος Α4)
  3. Ένα τετράδιο γραμματικής (απλό 50φυλλο)

Βιβλίο

Σύγχρονα εργαλεία μελέτης στο σπίτι

i-ebook

Είναι ένα CD που προμηθεύεστε μαζί με τα βιβλία σας. Εγκαθίσταται στον υπολογιστή σας εύκολα και περιέχει ό,τι χρειάζεται ο μαθητής για τη σωστή προετοιμασία του για το μάθημα. Στην οθόνη σας προβάλλεται το κάθε μάθημα όπως ακριβώς στον διαδραστικό πίνακα στην τάξη μας. Οι μαθητές μας διδάσκονται στην τάξη πώς να χρησιμοποιούν αυτό το πολύτιμο εργαλείο και έτσι μπορούν και μόνοι τους να δουλέψουν στο σπίτι την ακουστική τους κατανόηση, να μάθουν το λεξιλόγιο και να κάνουν τις ασκήσεις τους σωστά! Έχει παρατηρηθεί πως καλύτερα αποδίδουν οι μαθητές μας που χρησιμοποιούν τo i-ebook στην προετοιμασία τους, γιατί τους βοηθά να αποκτούν καλή προφορά και σωστό τονισμό.

Digibook

Στο σχολείο μας το παραδοσιακό Homework μετατρέπεται σε παιχνίδι! (Gamification in education).  To Digibookείναι ένας πρωτοποριακός και καινοτόμος τρόπος να κινητοποιείς και να εκπαιδεύεις μαθητές του 21ου αιώνα. Μέσα από τη διαδραστική πλατφόρμα της Express Publishing χρησιμοποιούμε τα ηλεκτρονικά παιχνίδια για να κάνουμε το Homework πιο διασκεδαστικό από ποτέ. Οι μαθητές μας εξασκούνται σε όλα τα Skills μέσα από ασκήσεις ενώ παράλληλα τα Avatar τους συμμετέχουν σε διαγωνισμό 3 Clans!

Όλοι μας οι μαθητές έχουν λογαριασμό για την πλατφόρμα του Digibook και οφείλουν να την χρησιμοποιούν τουλάχιστον για την επανάληψη.

Πώς αξιολογούνται οι μαθητές;

Οι μαθητές μας αξιολογούνται σε κάθε μάθημα προφορικά και μέσω ειδικά σχεδιασμένων ασκήσεων. Ενημερώνεστε για την καθημερινή τους επίδοση και συμμετοχή καθώς και για τις υποχρεώσεις που έχουν για το επόμενο μάθημα, γραπτώς, στο Τετράδιο επικοινωνίας.

Γραπτά διαγωνίσματα, 20-λεπτα Τεστ, γράφουμε πάντα στο τέλος κάθε διδακτικής ενότητας και πάντα μετά από επανάληψη. Μετά το τέλος δύο ενοτήτων γράφουμε διαγώνισμα ωριαίο που περιλαμβάνει και Έκθεση και Listening. Τα τεστ διορθώνονται και επιστρέφονται με αναλυτικά σχόλια για την επίδοση του μαθητή (Now I can). Μετά από κάθε τεστ λαμβάνετε αναφορά με το τι ακριβώς μπορεί να κάνει ο μαθητής στο τέλος κάθε ενότητας.

Κάθε τετράμηνο λαμβάνετε αναλυτικές γραπτές αναφορές προόδου για να παρακολουθείτε την εξέλιξη των σπουδαστών μας.

Τι είναι το e-class;

Είναι μια ασύγχρονη πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης στην οποία έχετε όλοι πρόσβαση από Smartphone, tablet ή P/C. Πρόκειται για δική μας πλατφόρμα προσαρμοσμένη στο σχολείο μας. Κάθε μαθητής μας έχει δικό του User Name και Password. Στο e-class μπορεί κανείς να παρακολουθεί τι κάνουμε σε κάθε μάθημα σαν Classwork, τι έχουμε Homework και να ενημερώνεται για τα όσα συμβαίνουν στο σχολείο μας. Το e-class είναι ασφαλής σελίδα και μας επιτρέπει να επικοινωνούμε εύκολα και γρήγορα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Πιστοποιητικά γλωσσομάθειας και η σημασία τους

Ένα από τα πιο απαραίτητα προσόντα για την εύρεση εργασίας είναι αυτό της γλωσσομάθειας. Σήμερα έχουν καθιερωθεί τα αγγλικά ως η κυρίαρχη πρώτη ξένη γλώσσα. Η “Καλή γνώση” των αγγλικών είναι το πρώτο πράγμα που αναζητά κανείς σε ένα βιογραφικό σημείωμα τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Για την κατοχύρωση και έγγραφη απόδειξη αυτού του επιπέδου υπάρχουν πολλών ειδών εξετάσεις που διεξάγονται από διάφορους φορείς: CaMLA (University of Cambridge and University of Μichigan), Europalso, Language Cert, Κρατικό πιστοποιητικό κ.α

Ενδεικτικά:

  1. University of Cambridge: FCE
  2. University of Michigan: ECCE
  3. Europalso: ESB Level 2 (English Speaking Board)
  4. Language Cert International ESOL: B2
  5. Κρατικό πιστοποιητικό: Β2
Όλα τα παραπάνω είναι αναγνωρισμένα από τον ΑΣΕΠ και αντιστοιχούν στην «Καλή Γνώση» δηλαδή 30 μόρια.

Στο σχολείο μας φροντίζουμε να ενημερωνόμαστε τακτικά για τις εξελίξεις στα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας και να καθοδηγούμε τους σπουδαστές μας σε εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους. Οι έμπειροι και κατάλληλα εκπαιδευμένοι καθηγητές μας προετοιμάζουν με συνέπεια τους υποψηφίους των εξετάσεων και εξασφαλίζουμε πως οι μαθητές μας αποκτούν πτυχίο με κύρος και αναγνώριση από όλους τους φορείς.

Η επιλογή του σωστού φορέα εξετάσεων και του καταλληλότερου πτυχίου είναι μια διαδικασία που παίρνουμε πολύ σοβαρά και γίνεται κατόπιν διερεύνησης τόσο των μαθησιακών αναγκών του μαθητή αλλά και τις απαιτήσεις της αγοράς. Η εμπειρία μας και οι γνώσεις μας στον τομέα των εξετάσεων μας καθιστούν πολύ καλούς συμβούλους στην τελική σας απόφαση.

Η αξιολόγηση των μαθητών γίνεται στο κέντρο μας με Mock Practice Tests (Τεστ προσομοίωσης) και διαγωνίσματα που καλούνται να γράψουν οι μαθητές μας σε έντυπη μορφή ή ηλεκτρονικά σε τακτά χρονικά διαστήματα και σε ώρες εκτός μαθήματος (με επίβλεψη) ώστε να μην χάνουν οι μαθητές μας πολύτιμες  διδακτικές ώρες. Οι μαθητές μας αξιολογούνται και προφορικά σε κάθε μάθημα και λαμβάνετε γραπτή ενημέρωση στο τετράδιο επικοινωνίας.

Η διάρκεια φοίτησης στο τμήμα του B2 είναι κανονικά 9 μήνες (Σεπτέμβρης- Μάης). Ωστόσο επειδή κάθε μαθητής είναι ξεχωριστός προσαρμόζουμε τη διάρκεια φοίτησης στις ανάγκες του, σύμφωνα πάντα με τις επιδόσεις του, τόσο στην τάξη όσο και στα τεστ προσομοίωσης. Είμαστε πάντα πρόθυμοι να προωθούμε τους προχωρημένους μαθητές ώστε να ολοκληρώνουν τις σπουδές τους σύντομα και να αποκτούν πτυχίο σε λιγότερο από 5 χρόνια φοίτησης συνολικά.

Σε μια εποχή κρίσης και οικονομικής ύφεσης είναι αναγκαίο η μάθηση να είναι προσιτή στα παιδιά μας για να μπορέσουν να αποκτήσουν εφόδια και να προχωρήσουν με αξιοπρέπεια τη ζωή τους. Για αυτό το λόγο στο σχολείο μας  προσφέρουμε οικονομικά πακέτα και ευκολίες πληρωμών ακόμα και στα επίπεδα των πτυχίων, ώστε να μην στερείται κανείς την ξενόγλωσση παιδεία.

E-Class