Αυτή τη χρονιά προετοιμαζόμαστε για τις εξετάσεις πιστοποίησης επιπέδου Β2 (γνωστές και ως επίπεδο Lower).

Όπως και στα υπόλοιπα επίπεδα εφαρμόζουμε τη μέθοδο χωρίς βαρετή εργασία στο σπίτι και αναθέτουμε χρήσιμες και εκπαιδευτικές εργασίες για μελέτη που απαιτούν κριτική σκέψη, πχ Project.

Eφαρμόζουμε τις αρχές του flipped classroom και έτσι επιτυγχάνουμε εκπληκτικά αποτελέσματα χωρίς να επιβαρύνουμε το ήδη γεμάτο πρόγραμμα των μαθητών μας.

Η χρήση τεχνολογίας, όπως είναι ο διαδραστικός πίνακας βοηθά τους μαθητές αυτού του επιπέδου να αφομοιώσουν εύκολα την ύλη και να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους. Η προβολή ενημερωτικών Videos και ντοκιμαντέρ στα αγγλικά καθώς και τα διαδραστικά παιχνίδια γνώσεων διευκολύνουν ακόμη περισσότερο τη διαδικασία της μάθησης και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών.

Βιβλία: On Screen B2+: Student’s Power Pack 1

Τι άλλο θα χρειαστείτε:

 1. 2 απλά τετράδια: 1 για ασκήσεις γραμματικής, 1 για ασκήσεις λεξιλογίου
 2. 2 τετράδια Α4: και τα 2 για εκθέσεις-εργασίες Project
 3. Ένα φάκελο για να αποθηκεύουμε τις εργασίες μας (Language Portfolio)
 4. Ένα πλαστικό ποτηράκι για νερό ή ένα παγουρίνο
 5. Αντισηπτικό
 6. Σύνδεση στο Internet. Smartphone ή tablet ή ηλεκτρονικό υπολογιστή (p/c ή laptop)
 7. Webcam
 8. Προαιρετικά: ακουστικά με μικρόφωνο

Βιβλίο

Μάθημα δια ζώσης ή Online?

Είμαστε έτοιμοι για κάθε τύπο μαθήματος! Έχουμε εναρμονιστεί πλήρως με τις οδηγίες των ειδικών και έχουμε λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας. Μπορούμε να κάνουμε μάθημα στην τάξη κανονικά (με όλες τις προφυλάξεις) αλλά και Online! Στο σχολείο μας έχουμε την πολυτέλεια της επιλογής μιας και όλες μας οι τάξεις είναι πλέον Υβριδικές.

Τα μαθήματα στο EFL Kritikou – όπου κι αν λαμβάνουν χώρα (στην τάξη ή στο διαδίκτυο) περιλαμβάνουν: χρήση διαδραστικού πίνακα, posters (ηλεκτρονικά ή συμβατικά), flashcards (ηλεκτρονικά ή συμβατικά), παιχνίδια, τραγούδια, χορό και κίνηση, δραματοποίηση (Drama Club), θεατρικά σκετσάκια, κατασκευές, βιωματική μάθηση (κάνω και μαθαίνω), Εργασίες Project, Παρουσίαση εργασιών Project, Clil: διαθεματική προσέγγιση της γλώσσας, γνωριμία με την κουλτούρα των άλλων χωρών, και φυσικά γνωριμία με τη λογοτεχνία!

Στις συγκεντρώσεις-ενημερώσεις γονέων σας δείχνουμε στην πράξη τη μέθοδό μας, και κάνουμε αναλυτική παρουσίαση όλων των εργαλείων μας (πλατφόρμες, online, e-class, e-book, digibook). Παρέχουμε τεχνική βοήθεια και υποστήριξη σε όλα τα ζητήματα που προκύπτουν ώστε να εξασφαλίσουμε από νωρίς στα παιδιά μας το καλύτερο και ιδανικότερο περιβάλλον μάθησης.

Τί μελετάμε στο σπίτι; Οι σπουδαστές μας στο σπίτι έχουν δύο πολύτιμα εργαλεία μελέτης: το i-ebook και το Digibook.

Τί είναι το i-ebook;

To i-ebook είναι το Student’s book σε ηλεκτρονική μορφή. Είναι το CD που προμηθεύεστε μαζί με τα βιβλία σας. Εγκαθίσταται στον υπολογιστή σας εύκολα και περιέχει ό,τι χρειάζεται ο μαθητής για τη σωστή προετοιμασία του για το μάθημα. Στην οθόνη σας προβάλλεται το κάθε μάθημα όπως ακριβώς στον διαδραστικό πίνακα στην τάξη μας. Οι μαθητές μας διδάσκονται στην τάξη πώς να χρησιμοποιούν αυτό το πολύτιμο εργαλείο και έτσι μπορούν και μόνοι τους να δουλέψουν στο σπίτι την ακουστική τους κατανόηση, να μάθουν το λεξιλόγιο και να κάνουν τις ασκήσεις τους σωστά! Οι μαθητές που μελετούν με το i-ebook τείνουν να έχουν καλύτερες επιδόσεις και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Αυτό συμβαίνει γιατί έχοντας πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, τους βοηθά στην επανάληψη, την εξάσκηση και εμπέδωση του λεξιλογίου μέσα σε κείμενα και προτάσεις καθώς και στο να αποκτούν καλή προφορά και σωστό τονισμό.

Τί είναι το Digibook;

www.expressdigibooks.com

Στο σχολείο μας το παραδοσιακό Homework μετατρέπεται σε παιχνίδι! (Gamification in education).  To Digibook είναι ένας πρωτοποριακός και καινοτόμος τρόπος να κινητοποιείς και να εκπαιδεύεις μαθητές του 21ου αιώνα. Μέσα από τη διαδραστική πλατφόρμα της Express Publishing χρησιμοποιούμε τα ηλεκτρονικά παιχνίδια για να κάνουμε το Homework πιο διασκεδαστικό από ποτέ. Οι μαθητές μας εξασκούνται σε όλα τα Skills μέσα από διαδραστικές ασκήσεις, ενώ παράλληλα τα Avatar τους συμμετέχουν στο διαγωνισμό των 3 Clans: Dragons, Eagles και Pirates!

Με την εγγραφή στο EFL Kritikou και εφόσον μας δώσετε το email και τη συναίνεσή σας, σας δημιουργούμε εμείς λογαριασμό και σας δείχνουμε με λεπτομέρεια τη χρήση του. Στην τάξη εκπαιδεύουμε τους μαθητές μας ώστε να μπορούν μόνοι τους να κάνουν τις αποστολές τους, να εξασκούν τα αγγλικά τους και συγχρόνως να παίζουν με το Avatar τους να συλλέγουν Elecs και stars και να κερδίζουν πλούσια δώρα!

Η χρήση τεχνολογίας, βοηθά τους μαθητές αυτού του επιπέδου να αφομοιώσουν εύκολα την ύλη και να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους. Η προβολή ενημερωτικών Videos και ντοκιμαντέρ στα αγγλικά καθώς και τα διαδραστικά παιχνίδια γνώσεων διευκολύνουν ακόμη περισσότερο τη διαδικασία της μάθησης και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών.

Τι είναι το e-class;

https://eclass.kritikou.edu.gr/

Είναι μια πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης στην οποία έχετε όλοι πρόσβαση από Smartphone, tablet ή P/C. Πρόκειται για πλατφόρμα προσαρμοσμένη στο σχολείο μας και τις ανάγκες των μαθητών μας. Κάθε μαθητής μας έχει δικό του προσωπικό User Name και Password.

Τι κάνω στο e-class;

 1. Μπαίνω στην Online τάξη μου. Από φέτος οι μαθητές μας έχουν επιλογή είτε να παρακολουθήσουν το μάθημα δια ζώσης ή Online ζωντανά από το σπίτι τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι είσοδος στο λογαριασμό του μαθητή και κλικ στο link του μαθήματος! Έτσι σε περίπτωση αδιαθεσίας ή κακοκαιρίας δεν χάνω το μάθημα, απλά παρακολουθώ και συμμετέχω ζωντανά από το σπίτι μου.
 2. Βλέπω τι κάναμε στην τάξη και τι έχουμε για το σπίτι (Classwork &Homework). Έτσι κερδίζω χρόνο στην τάξη αφού δεν χρειάζεται να σημειώνω όλες τις λεπτομέρειες.
 3. Ενημερώνομαι άμεσα για τα όσα συμβαίνουν στο σχολείο μας. Βλέπω τα νέα του τμήματος και τα νέα του σχολείου μου με ένα κλικ!
 4. Ενημερώνομαι για την πρόοδό μου. Βλέπω τους βαθμούς μου.
 5. Ανταλλάσσω μηνύματα με τους καθηγητές μου.
 6. Βρίσκω εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμα links για να μελετήσω ή να περάσω καλά.
 7. Ανεβάζω τις εργασίες μου και παίρνω άμεση απάντηση!

Το e-class είναι ασφαλής σελίδα και μας επιτρέπει να επικοινωνούμε εύκολα και γρήγορα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Όλοι οι μαθητές του σχολείου μας οφείλουν να μπαίνουν τακτικά στο e-class και να ενημερώνονται!

Τι άλλο κάνουμε για να μάθουμε καλά αγγλικά;

Βιβλία, κόμικς, άρθρα:

Ενθαρρύνουμε τους μαθητές να διαβάζουν στα αγγλικά και άλλα βιβλία ή έντυπα εξωσχολικά ή να επισκέπτονται ιστοσελίδες στο διαδίκτυο ώστε να εμπλουτίζουν τη γλώσσα τους με ευχάριστο τρόπο. Έχουμε στη βιβλιοθήκη μας πολλούς τίτλους βιβλίων αλλά και πρόσβαση σε αρκετά εκπαιδευτικά sites στο Internet και χαιρόμαστε να τα μοιραστούμε μαζί σας. Το ίδιο το βιβλίο μας περιέχει αποσπάσματα από λογοτεχνία για επί πλέον εξάσκηση. Στόχος μας είναι να έρθουν οι μαθητές μας σε επαφή με διάφορες μορφές της γλώσσας και να αγαπήσουν το διάβασμα για ευχαρίστηση (read for pleasure).

Τέχνες: Θέατρο, δραματοποίηση, χορός, τραγούδι

Το πρόγραμμα σπουδών μας είναι σχεδιασμένο και οργανωμένο με συνέπεια και είναι σίγουρο πως οδηγεί τους μαθητές στη γνώση με τον πιο ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο. Η χρήση του διαδραστικού πίνακα και άλλων εποπτικών μέσων, τα εκπαιδευτικά παιχνίδια,  η δραματοποίηση, οι θεατρικές παραστάσεις, τα τραγούδια και τα χορευτικά είναι μερικά από τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση για να εμπλουτίζουμε την εκπαιδευτική εμπειρία των μαθητών.

Μέθοδος Project

Τέλος οι εργασίες-Project και η παρουσίασή τους στο κοινό, Presentation Skills, βοηθούν τα παιδιά να αναπαράγουν δικά τους κείμενα στα αγγλικά και να επισφραγίσουν την εκμάθηση της γλώσσας ενώ παράλληλα εξασκούν δεξιότητες χρήσιμες για την υπόλοιπη ζωή τους, όπως το Public Speaking (Δημόσια ομιλία).

Πώς αξιολογούνται οι μαθητές;

Οι μαθητές μας αξιολογούνται σε κάθε μάθημα προφορικά σε δεξιότητες που δουλεύουμε στην τάξη, τόσο γλωσσικές όσο και κοινωνικές.

Αντί για την κλασική «ορθογραφία» εξετάζουμε το λεξιλόγιο ουσιαστικά, με ασκήσεις που γράφουμε στο τετράδιο λεξιλογίου.

Τη γραμματική την εξετάζουμε με ασκήσεις προφορικά ή γραπτά με ασκήσεις και χωρίς να ζητάμε κανόνες.

Ενημερώνεστε για την καθημερινή επίδοση καθώς και για τις υποχρεώσεις που έχουν για το επόμενο μάθημα στο eclass.

Γραπτά διαγωνίσματα – Τεστ- Quizizz:

Στο τέλος κάθε διδακτικής ενότητας και πάντα μετά από επανάληψη ελέγχουμε την πρόοδό μας. Μετά την πανδημία και τα μέτρα του ΕΟΔΥ, αποφασίσαμε να μειώσουμε τις ανταλλαγές φωτοτυπιών και βιβλίων και να κάνουμε τα τεστ χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Quizizz. Τα τεστ διορθώνονται αυτόματα και λαμβάνετε αναλυτικά αποτελέσματα και αναφορές στο mail σας ενώ ενημερώνεται και ο βαθμός στο e-class. Παραδοσιακά γραπτά τεστ γράφουμε ανά 2 ενότητες. Αυτά επίσης επιστρέφονται με αναλυτικά σχόλια για την επίδοση του μαθητή, όχι μόνο στο τεστ αλλά γενικά στη θεματική ενότητα (Now I can). Αυτό που αξιολογούμε είναι τι μπορεί να κάνει ο μαθητής στο τέλος κάθε ενότητας.

Κάθε τετράμηνο λαμβάνετε γραπτές αναφορές προόδου για να παρακολουθείτε την γενικότερη πρόοδο.

Πιστοποιητικά γλωσσομάθειας και η σημασία τους:

Ένα από τα πιο απαραίτητα προσόντα για την εύρεση εργασίας είναι αυτό της γλωσσομάθειας. Σήμερα έχουν καθιερωθεί τα αγγλικά ως η κυρίαρχη πρώτη ξένη γλώσσα. Η “Καλή γνώση” των αγγλικών είναι το πρώτο πράγμα που αναζητά κανείς σε ένα βιογραφικό σημείωμα τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Για την κατοχύρωση και έγγραφη απόδειξη αυτού του επιπέδου υπάρχουν πολλών ειδών εξετάσεις που διεξάγονται από διάφορους φορείς: CaMLA (University of Cambridge and University of Μichigan), Europalso, Language Cert, Κρατικό πιστοποιητικό κ.α

Ενδεικτικά:

 1. University of Cambridge: FCE
 2. University of Michigan: ECCE
 3. Europalso: ESB Level 2 (English Speaking Board)
 4. Language Cert International ESOL: B2
 5. Κρατικό πιστοποιητικό: Β2

Όλα τα παραπάνω είναι αναγνωρισμένα από τον ΑΣΕΠ και αντιστοιχούν στην «Καλή Γνώση» δηλαδή 30 μόρια.

Στο σχολείο μας φροντίζουμε να ενημερωνόμαστε τακτικά για τις εξελίξεις στα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας και να καθοδηγούμε τους σπουδαστές μας σε εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους. Οι έμπειροι και κατάλληλα εκπαιδευμένοι καθηγητές μας προετοιμάζουν με συνέπεια τους υποψηφίους των εξετάσεων και εξασφαλίζουμε πως οι μαθητές μας αποκτούν πτυχίο με κύρος και αναγνώριση από όλους τους φορείς.

Η επιλογή του σωστού φορέα εξετάσεων και του καταλληλότερου πτυχίου είναι μια διαδικασία που παίρνουμε πολύ σοβαρά και γίνεται κατόπιν διερεύνησης τόσο των μαθησιακών αναγκών του μαθητή αλλά και τις απαιτήσεις της αγοράς. Η εμπειρία μας και οι γνώσεις μας στον τομέα των εξετάσεων μας καθιστούν πολύ καλούς συμβούλους στην τελική σας απόφαση.

Η αξιολόγηση των μαθητών γίνεται στο κέντρο μας με Mock Practice Tests (Τεστ προσομοίωσης) και διαγωνίσματα που καλούνται να γράψουν οι μαθητές μας σε έντυπη μορφή ή ηλεκτρονικά σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Η διάρκεια φοίτησης στο τμήμα του Β2 είναι κανονικά 9 μήνες (Σεπτέμβρης- Μάης). Ωστόσο επειδή κάθε μαθητής είναι ξεχωριστός προσαρμόζουμε τη διάρκεια φοίτησης στις ανάγκες του, σύμφωνα πάντα με τις επιδόσεις του, τόσο στην τάξη όσο και στα τεστ προσομοίωσης. Είμαστε πάντα πρόθυμοι να προωθούμε τους προχωρημένους μαθητές ώστε να ολοκληρώνουν τις σπουδές τους σύντομα και να αποκτούν πτυχίο σε λιγότερο από 5 χρόνια φοίτησης συνολικά.

Άλλες απορίες;

Οργανώνουμε συγκεντρώσεις γονέων όπου ενημερώνουμε τους γονείς για τις μεθόδους μας και για άλλα κρίσιμα ζητήματα. Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας να συζητήσουμε όποια θέματα σας απασχολούν. Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά!