Μαθαίνω να μιλάω καλά αγγλικά χωρίς περιττό και ανιαρό “homework” στο σπίτι!

Για να οργανώσουμε καλύτερα τα προγράμματα σπουδών μας μελετήσαμε πώς μαθαίνουν οι άνθρωποι. Υπάρχουν πολλές θεωρίες, στο σχολείο μας καταλήξαμε στα στα εξής συμπεράσματα:

 1. Μαθαίνουμε καλύτερα όταν περνάμε καλά και νιώθουμε χαρούμενοι & ασφαλείς
 2. Μαθαίνουμε καλύτερα όταν συμμετέχουμε ενεργά και κάνουμε παρά όταν απλά ακούμε ή διαβάζουμε
 3. Μαθαίνουμε και διατηρούμε τη γνώση όταν επαναλαμβάνουμε τακτικά τη νέα πληροφορία

Στο σχολείο μας μαθαίνουμε στην τάξη με τους συμμαθητές και τους δασκάλους μας παρέα. Προσεγγίζουμε τη μάθηση βιωματικά και εξασκούμαστε σε όλες τις δεξιότητες ολιστικά. Κάνουμε τη γραμματική παιχνίδι και τη χρησιμοποιούμε για να εκφραστούμε προφορικά και γραπτά μέσα από ευφάνταστες δραστηριότητες. Χρησιμοποιούμε τη δραματοποίηση και το τραγούδι για να ενισχύσουμε τους μηχανισμούς μνήμης και το χορό για να περάσουμε καλά!

Χρησιμοποιούμε τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και το παιχνίδι για να κάνουμε μαζί στην τάξη ό,τι δυσκολεύει περισσότερο τους μαθητές μας με στόχο φεύγοντας από εδώ να έχουν κατανοήσει πλήρως και τις πιο δύσκολες έννοιες. Έκθεση, εξάσκηση στη γραμματική και το λεξιλόγιο, κατανόηση κειμένου, ακουστική κατανόηση και προφορικά όλα είναι μέρος της ρουτίνας της τάξης και φροντίζουμε να γινονται διαδραστικά, βιωματικά και “παιχνιδιάρικα”! .

Και τι έχουμε για το σπίτι;

Στο σπίτι έχουμε επανάληψη.

Χρησιμοποιούμε το ηλεκτρονικό υλικό του βιβλίου μας (AR app, digibook, DigiPlus).

Βλέπουμε τα Videos.

Aκούμε ξανά τις ιστορίες ή τα κείμενα.

Eπαναλαμβάνουμε φωναχτά για να εξασκούμε την προφορά μας.

Κάνουμε ασκήσεις στο Digibook για να κερδίσουμε ELECS.

Ολοκληρώνουμε τα Missions που μας αναθέτουν για να κερδίσουμε Stars.

Παίζουμε τα παιχνίδια που μας αναθέτουν οι καθηγητές μας (πχ Blooket, Kahoot, Wordwall, Quizizz κλπ)

Κάνουμε έρευνα για να εκπονήσουμε ένα project ή πρόβα για την παρουσίαση μας.

Ακούμε τραγούδια στα αγγλικά στο Youtube.

Παρακολουθούμε σειρές ή ταινίες στα αγγλικά.

Στόχος μας:

Αποφεύγουμε το βαρετό “busywork” και λέμε όχι στην αντιγραφή και στη βαρετή συμπλήρωση κενών και ανιαρών ασκήσεων. Αναθέτουμε εργασίες για να καλλιεργούμε την κριτική σκέψη των μαθητών μας.

Εμείς οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί παρακολουθούμε εκπαιδευτικά σεμινάρια για να έχουμε τις γνώσεις να αναλάβουμε τα παιδιά του 21ου αιώνα και να τα οδηγήσουμε στην επιτυχία!

Σημαντικά εργαλεία μελέτης:

Τί είναι το eclass;

Σημαντικό εργαλείο για τη μελέτη μου: eclass in a nutshell

Είναι μια πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης στην οποία κάθε μαθητής μας έχει πρόσβαση από κινητό. τάμπλετ ή υπολογιστή με το δικό του προσωπικό Username και Password.

Τι μπορώ να κάνω στο eclass:

 1. Μπαίνω στην τάξη μου online. Oι μαθητές μας έχουν επιλογή είτε να παρακολουθήσουν το μάθημα δια ζώσης ή Online ζωντανά από το σπίτι τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι είσοδος στον λογαριασμό του μαθητή και κλικ στο link του μαθήματος! Έτσι σε περίπτωση αδιαθεσίας ή κακοκαιρίας δεν χάνω το μάθημα, απλά παρακολουθώ και συμμετέχω ζωντανά από το σπίτι μου.
 2. Βλέπω τι κάναμε στην τάξη και τι έχουμε για το σπίτι (Classwork &Homework). Οι καθηγητές καταγράφουν σε κάθε μάθημα τι έκαναν, ανεβάζουν τα σχετικά links και δίνουν γραπτές οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν οι μαθητές στο σπίτι και πώς.
 3. Ενημερώνομαι άμεσα για τα όσα συμβαίνουν στο σχολείο μας. Βλέπω τα νέα του τμήματος και τα νέα του σχολείου μου με ένα κλικ!
 4. Ενημερώνομαι για την πρόοδό μου. Βλέπω τους βαθμούς μου.
 5. Ανταλλάσσω μηνύματα με τους καθηγητές μου.
 6. Βρίσκω εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμα links και videos.
 7. Ανεβάζω τις εργασίες μου και παίρνω άμεση ανατροφοδότηση.
 8. Κάνω τεστ και Quiz

Το e-class είναι ασφαλής σελίδα και μας επιτρέπει να οργανώνουμε την μελέτη μας μόνοι μας και στο χρόνο μας αφού έχουμε πρόσβαση στο σχολείο μας και οτιδήποτε μας χρειάζεται 24/7!

Eclass
4schools

Gamification in Education

Στο σχολείο μας όλα είναι …παιχνιδάκι! Κυριολεκτικά, παίζουμε, διασκεδάζουμε και ταυτόχρονα μαθαίνουμε!

Covid Free και Υβριδικά μαθήματα!

Οι μαθητές που χρειάζεται να λείψουν από το χώρο, δεν χάνουν το μάθημα! Η ομάδα μένει ακέραιη και το πρόγραμμα σπουδών δεν διαταράσσεται.

21st Century skills

Ο 21ος αιώνας είναι ο αιώνας της τεχνολογικής ανάπτυξης & εμείς έχουμε την τεχνογνωσία για να καλλιεργήσουμε τα νέα μυαλά