Τι χρειάζομαι για να ξεκινήσω;

Βιβλία: I-wonder, Pre- Junior, Pupil’s Jumbo pack, Express Publishing.

Τι άλλο θα χρειαστείτε:

 1. Μολύβι-γόμα- ξύστρα – ξυλομπογιές ή μαρκαδόρους
 2. Ένα φάκελο για να αποθηκεύουμε τις εργασίες μας (Language Portfolio)
 3. Ένα πλαστικό ποτηράκι για νερό ή ένα παγουρίνο
 4. Αντισηπτικό
 5. Σύνδεση στο Internet. Smartphone ή tablet ή ηλεκτρονικό υπολογιστή (p/c ή laptop)
 6. Webcam
 7. Προαιρετικά: ακουστικά με μικρόφωνο

Βιβλίο

Γιατί οι γονείς επιλέγουν το EFL Kritikou;

Εξασκούμε τις δεξιότητες του 21ου αιώνα (κριτική σκέψη, δημιουργικότητα, συνεργασία, επικοινωνία).

Eφαρμόζουμε τη βιωματική μάθηση-μαθαίνω κάνοντας.

Μαθαίνουμε τις λειτουργίες της γλώσσας και πώς να τη χρησιμοποιούμε ενεργά σε πραγματικές συνθήκες.

Έχουμε σύγχρονες και ευέλικτες εγκαταστάσεις, τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό αλλά κυρίως ταλαντούχους καθηγητές.

Μια ματιά στην  Pre-Junior τάξη στο EFL Kritikou:

Το μάθημα της Pre-Junior είναι ειδικά σχεδιασμένο για να εισάγει τους μικρούς μαθητές στην αγγλική γλώσσα με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο. Στόχος μας είναι να αγαπήσουν τα αγγλικά και τη διαδικασία της μάθησης. Τα παιδιά  διασκεδάζουν με τις περιπέτειες των ηρώων του Pupil’s Book, βλέπουν τις ιστορίες τους σε κινούμενα σχέδια στον διαδραστικό πίνακα, τραγουδούν, παίζουν παιχνίδια, παίρνουν μέρος σε θεατρικές παραστάσεις και κάνουν εκπαιδευτικές χειροτεχνίες. Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες  γίνονται στα αγγλικά!

Το βιβλίο χωρίζεται σε 6 Θεματικές ενότητες. Στο τέλος κάθε ενότητας οι μαθητές κάνουν επανάληψη και Project. Στο πρόγραμμά μας περιλαμβάνονται μαθήματα που καλλιεργούν αξίες (οικογένεια, αγάπη, φιλία) και διαθεματικές ενότητες που συνδέουν τα αγγλικά με άλλα μαθήματα όπως τα μαθηματικά, η μουσική, ο χορός αλλά και η φυσική! Το μάθημά μας πλαισιώνεται από τη χρήση διαδραστικού πίνακα, posters, flashcards, επιτραπέζια παιχνίδια, τραγούδια, χορογραφίες, θεατρικά σκετσάκια, κατασκευές και λογοτεχνικά βιβλία.

Σταδιακά και ανάλογα με τις ηλικίες των μαθητών μας, εισάγουμε στο μάθημα και το My ABC Wonder Book. Ασχολούμαστε διεξοδικά με τα Phonics ενώ παράλληλα διδάσκουμε χρήσιμο λεξιλόγιο και εκφράσεις βιωματικά μέσα από το παιχνίδι. Η διδασκαλία βασίζεται κυρίως στην προφορική εξάσκηση -βιωματική μάθηση. Εισάγουμε σταδιακά την γραφή και την ανάγνωση ώστε οι μικροί μας μαθητές να αρχίσουν να εξοικειώνονται και με τους αγγλικούς χαρακτήρες.

Το Activity Book περιέχει επιπλέον ασκήσεις και υλικό για εξάσκηση και το χρησιμοποιούμε συμπληρωματικά και για επανάληψη. Όλες οι ασκήσεις γίνονται στην τάξη.

Τί είναι το i-ebook;

To i-ebook είναι το Pupil’s book σε ηλεκτρονική μορφή. Είναι το CD που προμηθεύεστε μαζί με τα βιβλία σας. Εγκαθίσταται στον υπολογιστή σας εύκολα και περιέχει ό,τι χρειάζεται ο μαθητής για τη σωστή προετοιμασία του για το μάθημα. Στην οθόνη σας προβάλλεται το κάθε μάθημα όπως ακριβώς στον διαδραστικό πίνακα στην τάξη μας. Οι μαθητές μας διδάσκονται πώς να χρησιμοποιούν αυτό το πολύτιμο εργαλείο και έτσι μπορούν και μόνοι τους να δουλέψουν στο σπίτι ανεξάρτητα: 1. Τα κείμενα, 2. την ακουστική κατανόηση, 3. το λεξιλόγιο, 4.  τις ασκήσεις γραμματικής για καλύτερη εμπέδωση (σε μεγαλύτερα επίπεδα), 4. την προφορά τους και 5. το σωστό τονισμό.

Τι είναι το e-class;

Είναι μια πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης στην οποία έχετε όλοι πρόσβαση από Smartphone, tablet ή P/C. Πρόκειται για πλατφόρμα προσαρμοσμένη στο σχολείο μας και τις ανάγκες των μαθητών μας. Κάθε μαθητής μας έχει δικό του προσωπικό User Name και Password.

Τι κάνω στο e-class;

 1. Μπαίνω στην Online τάξη μου. Από φέτος οι μαθητές μας έχουν επιλογή είτε να παρακολουθήσουν το μάθημα δια ζώσης ή Online ζωντανά από το σπίτι τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι είσοδος στο λογαριασμό του μαθητή και κλικ στο link του μαθήματος! Έτσι σε περίπτωση αδιαθεσίας ή κακοκαιρίας δεν χάνω το μάθημα, απλά παρακολουθώ και συμμετέχω ζωντανά από το σπίτι μου.
 2. Βλέπω τι κάναμε στην τάξη και τι έχουμε για το σπίτι (Classwork &Homework). Έτσι κερδίζω χρόνο στην τάξη αφού δεν χρειάζεται να σημειώνω όλες τις λεπτομέρειες.
 3. Ενημερώνομαι άμεσα για τα όσα συμβαίνουν στο σχολείο μας. Βλέπω τα νέα του τμήματος και τα νέα του σχολείου μου με ένα κλικ!
 4. Ενημερώνομαι για την πρόοδό μου. Βλέπω τους βαθμούς μου.
 5. Ανταλλάσσω μηνύματα με τους καθηγητές μου.
 6. Βρίσκω εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμα links για να μελετήσω ή να περάσω καλά.
 7. Ανεβάζω τις εργασίες μου και παίρνω άμεση απάντηση!

Το e-class είναι ασφαλής σελίδα και μας επιτρέπει να επικοινωνούμε εύκολα και γρήγορα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Όλοι οι μαθητές του σχολείου μας οφείλουν να μπαίνουν τακτικά στο e-class και να ενημερώνονται!

Μάθημα δια ζώσης ή Online?

Είμαστε έτοιμοι για κάθε τύπο μαθήματος! Έχουμε εναρμονιστεί πλήρως με τις οδηγίες των ειδικών και έχουμε λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας. Μπορούμε να κάνουμε μάθημα στην τάξη κανονικά (με όλες τις προφυλάξεις) αλλά και Online! Στο σχολείο μας έχουμε την πολυτέλεια της επιλογής!

Όλα μας τα μαθήματα – όπου κι αν λαμβάνουν χώρα (στην τάξη ή στο διαδίκτυο) περιλαμβάνουν: χρήση διαδραστικού πίνακα, posters (ηλεκτρονικά ή συμβατικά), flashcards (ηλεκτρονικά ή συμβατικά), παιχνίδια, τραγούδια, χορό και κίνηση, δραματοποίηση (Drama Club), θεατρικά σκετσάκια, κατασκευές, βιωματική μάθηση (κάνω και μαθαίνω), Εργασίες Project, Παρουσίαση εργασιών Project, Clil: διαθεματική προσέγγιση της γλώσσας, γνωριμία με την κουλτούρα των άλλων χωρών,  και φυσικά γνωριμία με τη λογοτεχνία!

Στις συγκεντρώσεις-ενημερώσεις γονέων σας δείχνουμε στην πράξη τη μέθοδό μας, και κάνουμε αναλυτική παρουσίαση όλων των εργαλείων μας (πλατφόρμες, online, e-class, e-book, digibook). Παρέχουμε τεχνική βοήθεια και υποστήριξη σε όλα τα ζητήματα που προκύπτουν ώστε να εξασφαλίσουμε από νωρίς στα παιδιά μας το καλύτερο και ιδανικότερο περιβάλλον μάθησης.