Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα Pre-Junior είναι σχεδιασμένο για παιδιά 6 ετών που φοιτούν δηλαδή στις πρώτες τάξεις του δημοτικού.

Γιατί να ξεκινούν τοσο νωρίς;

Ιδανικά οι μικροί μαθητές ξεκινούν στο σχολείο μας ήδη από το προνήπιο και εξοικειώνονται με τα αγγλικά σαν γλώσσα και την κουλτούρα τους, την διαφορετικότητα, την ομάδα και τη ρουτίνα μας. Το Pre Junior Είναι η συνέχεια των προγραμμάτων nursery & kinder που προηγούνται.

Θα κουράζονται τα παιδιά τώρα που θα ξεκινήσουν και σχολείο στα Ελληνικά;

Τα προγράμματα μας στο EFL Kritikou βασίζονται στην μάθηση μέσα στην τάξη και για αυτό τα pre Junior έχουν μάθημα 2 φορές την εβδομάδα. Στο σπίτι αναθέτουμε πολύ ευχάριστες και “ξεκούραστες” δραστηριότητες με σκοπό να ενισχύσουμε την μνήμη, πχ. δες το video, άκου και τραγούδησε, ζωγράφισε και γράψε τι είναι, μίλησε για το αγαπημένο σου ζωάκι κλπ.

Έχουμε homework στην Pre Junior; Θα κουραστεί το παιδί μου τώρα που θα ξεκινήσει και την πρώτη δημοτικού;

Όπως και στα ελληνικά στην πρώτη Δημοτικού μαθαίνουμε φωνές και γράμματα και σταδιακά γραφή και ανάγνωση έτσι και στα αγγλικά μαθαίνουμε σταδιακά φωνήματα, γραφή και ανάγνωση μόνο που εδώ το κάνουμε “παιχνίδι”. Παίζουμε με τα γράμματα, κάνουμε χειροτεχνίες και ζωγραφική. Η εκμάθηση δεν βασίζεται στο τετράδιο και δεν κάνουμε παραδοσιακή αντιγραφή και ορθογραφία. Δίνουμε θετική ενίσχυση στα παιδιά και άπειρο χρόνο να εξασκηθούν χωρίς να τα επιβαρύνουμε με το άγχος της εξέτασης. Τα pre Junior μαθαίνουν βιωματικά, παίζοντας, χορεύοντας και τραγουδώντας. Γράφουμε και διαβάζουμε χωρίς πίεση και άγχος.

Θα μπερδευτεί το παιδί μου αν μαθαίνει και τις δύο γλώσσες μαζί;

Η έρευνα έχει αποδείξει πως τα παιδιά μπορούν να μάθουν από μικρά να μιλούν όσες γλώσσες ακούν στο περιβάλλον τους. Ένα καλό παράδειγμα είναι τα παιδιά γονιών διαφορετικών εθνικοτήτων που είναι δίγλωσσα.  Οι διαφορετικές γλώσσες αποτελούν διαφορετικά συστήματα που ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να τα διαχειριστεί αν φυσικά εκτίθεται σε αυτά σταθερά και με συνέπεια.

Τα παιδιά που είναι δίγλωσσα απολαμβάνουν πολλά οφέλη όσο μεγαλώνουν. Έρευνες έχουν δείξει πως όσοι μαθαίνουν περισσότερες από μια γλώσσες έχουν πιο “γυμνασμένο” εγκέφαλο και μπορούν να συγκεντρώνονται, να εκφράζονται αλλά και να επιλύουν προβλήματα πιο εύκολα. Σε μεγάλες ηλικίες η διγλωσσία κάνει τον εγκέφαλο πιο δυνατό και βοηθά να γλιτώσουμε από ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ! Δείτε το σχετικό βίντεο! 

Τι χρειάζομαι για να ξεκινήσω;

Τι άλλο θα χρειαστείτε:

 1. Μολύβι-γόμα- ξύστρα – ξυλομπογιές ή μαρκαδόρους
 2. Ψαλιδάκι (παιδικό)
 3. Κόλλα UHU Stick (για χαρτί)
 4. Πλαστελίνες
 5. Ένα φάκελο για να αποθηκεύουμε τις εργασίες μας (Language Portfolio)
 6. Ένα πλαστικό ποτηράκι για νερό ή ένα παγουρίνο
 7. Αντισηπτικό
 8. Σύνδεση στο Internet. Smartphone ή tablet ή ηλεκτρονικό υπολογιστή (p/c ή laptop)
 9. Webcam
 10. Προαιρετικά: ακουστικά με μικρόφωνο

Βιβλίο

Pre Junior Art

Pre Junior

Γιατί οι γονείς επιλέγουν το EFL Kritikou;

 • Εξασκούμε τις δεξιότητες του 21ου αιώνα (κριτική σκέψη, δημιουργικότητα, συνεργασία, επικοινωνία).
 • Εφαρμόζουμε τη βιωματική μάθηση-μαθαίνω κάνοντας.
 • Μαθαίνουμε τις λειτουργίες της γλώσσας και πώς να τη χρησιμοποιούμε ενεργά σε πραγματικές συνθήκες.
 • Έχουμε σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις, τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό αλλά κυρίως ταλαντούχους καθηγητές.

Μια ματιά στην Pre-Junior στο EFL Kritikou:

Το μάθημα της Pre-Junior είναι αγγλόφωνο και ειδικά σχεδιασμένο για να εισάγει τους μικρούς μαθητές στην αγγλική γλώσσα με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο. Στόχος μας είναι να αγαπήσουν τα αγγλικά και τη διαδικασία της μάθησης. Τα παιδιά  διασκεδάζουν με τις περιπέτειες των ηρώων του Pupil’s Book, βλέπουν τις ιστορίες τους σε κινούμενα σχέδια στον διαδραστικό πίνακα, τραγουδούν, παίζουν παιχνίδια, παίρνουν μέρος σε θεατρικές παραστάσεις και κάνουν εκπαιδευτικές χειροτεχνίες.

Το πρόγραμμά μας αποτελείται από μεγάλες 6 Θεματικές ενότητες:

 1. Ώρα για σχολείο!
 2. Παντού σχήματα…& αριθμοί!
 3. Κάθε είδος οικογένειας!
 4. Υπέροχα παιχνίδια!
 5. Καλώς ήρθατε στη φάρμα μας!
 6. Το ουράνιο τόξο του φαγητού!

Στο τέλος κάθε ενότητας οι μαθητές κάνουν ένα σχετικό Project.

Στόχος μας είναι εκτός από τα αγγλικά να καλλιεργούμε αξίες όπως η οικογένεια η αγάπη και η φιλία.

Ασχολούμαστε και με διαθεματικές ενότητες που συνδέουν τα αγγλικά με άλλα μαθήματα όπως τα μαθηματικά, η μουσική, ο χορός αλλά και η φυσική!

Το μάθημά μας πλαισιώνεται από τη χρήση νέων τεχνολογιών όπως ο διαδραστικός πίνακας και οι εφαρμογές σε υπολογιστές, κινητά και τάμπλετ αλλά και από πιο παραδοσιακά παιχνίδια με posters, flashcards και επιτραπέζια.

Εδώ μαθαίνουμε τραγούδια, κάνουμε χορογραφίες, συμμετέχουμε σε θεατρικά σκετσάκια και διασκεδάζουμε. 

Επίσης κάνουμε χειροτεχνίες και κατασκευές και εκφραζόμαστε μέσα από την τέχνη.

Τέλος εδώ διαβάζουμε και αφηγούμαστε παραμύθια και ιστορίες και καλλιεργούμε τη φαντασία μας.

Στο σπίτι έχουμε to ebook στον υπολογιστή μας και την εφαρμογή Digibook στο τάμπλετ ή στο κινητό για εξάσκηση και ένα σωρό άλλες πηγές και λινκς για να ασχολούμαστε δημιουργικά με τα αγγλικά.

Οι ικανοί εκπαιδευτικοί του EFL Kritikou δίνουν σε κάθε μάθημα ιδέες στους γονείς, στο eclass, για να απασχολούν δημιουργικά τα παιδιά στο σπίτι παίζοντας αγγλικά με τα εργαλεία μας.

Τί είναι το ebook;

To ebook είναι το Pupil’s book σε ηλεκτρονική μορφή. Είναι το CD που προμηθεύεστε μαζί με τα βιβλία σας. Εγκαθίσταται στον υπολογιστή σας εύκολα και περιέχει ό,τι χρειάζεται ο μαθητής για τη σωστή προετοιμασία του για το μάθημα. Στην οθόνη σας προβάλλεται το κάθε μάθημα όπως ακριβώς στον διαδραστικό πίνακα στην τάξη μας. Οι μαθητές μας διδάσκονται πώς να χρησιμοποιούν αυτό το πολύτιμο εργαλείο και έτσι μπορούν και μόνοι τους να δουλέψουν στο σπίτι ανεξάρτητα: 1. Τα κείμενα, 2. την ακουστική κατανόηση, 3. το λεξιλόγιο, 4.  τις ασκήσεις γραμματικής για καλύτερη εμπέδωση (σε μεγαλύτερα επίπεδα), 4. την προφορά τους και 5. το σωστό τονισμό.

Μάθημα δια ζώσης, Online ή Υβριδικό?

Είμαστε έτοιμοι για κάθε τύπο μαθήματος! Έχουμε εναρμονιστεί πλήρως με τις οδηγίες των ειδικών και έχουμε λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας. Μπορούμε να κάνουμε μάθημα στην τάξη κανονικά (με όλες τις προφυλάξεις).

Μπορούμε επίσης να κάνουμε Υβριδικό μάθημα: ο καθηγητής και κάποιοι μαθητές να είναι στην τάξη ενώ κάποιοι άλλοι μαθητές online. Αν δηλαδή κάποιος μαθητής δεν μπορεί να παρακολουθήσει δια ζώσης έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί online μέσω της πλατφόρμας μας eclass από το σπίτι.

Τέλος μπορούμε να κάνουμε Online μαθήματα! Στο σχολείο μας έχουμε την πολυτέλεια της επιλογής!

Όλα μας τα μαθήματα – όπου κι αν λαμβάνουν χώρα (στην τάξη ή στο διαδίκτυο) περιλαμβάνουν: χρήση διαδραστικού πίνακα, posters (ηλεκτρονικά ή συμβατικά), flashcards (ηλεκτρονικά ή συμβατικά), παιχνίδια, τραγούδια, χορό και κίνηση, δραματοποίηση (Drama Club), θεατρικά σκετσάκια, κατασκευές, βιωματική μάθηση (κάνω και μαθαίνω), Εργασίες Project, Παρουσίαση εργασιών Project, Clil: διαθεματική προσέγγιση της γλώσσας, γνωριμία με την κουλτούρα των άλλων χωρών,  και φυσικά γνωριμία με τη λογοτεχνία!

Στις συγκεντρώσεις-ενημερώσεις γονέων σας δείχνουμε στην πράξη τη μέθοδό μας, και κάνουμε αναλυτική παρουσίαση όλων των εργαλείων μας (πλατφόρμες, online, e-class, e-book, digibook). Παρέχουμε τεχνική βοήθεια και υποστήριξη σε όλα τα ζητήματα που προκύπτουν ώστε να εξασφαλίσουμε από νωρίς στα παιδιά μας το καλύτερο και ιδανικότερο περιβάλλον μάθησης.