Τι χρειάζομαι για να ξεκινήσω;

Τα βιβλία μας:

Υλικά & εξοπλισμός:

 1. Μολύβι-γόμα- ξύστρα – ξυλομπογιές ή μαρκαδόρους
 2. Κόλλα
 3. Ψαλιδάκι ασφαλείας
 4. Ένα πακέτο γλωσσοπίεστρα
 5. Ένα φάκελο για να αποθηκεύουμε τις εργασίες μας (Language Portfolio)
 6. Ένα πλαστικό ποτηράκι για νερό ή ένα παγουρίνο
 7. Αντισηπτικό
 8. Σύνδεση στο Internet. Smartphone ή tablet ή ηλεκτρονικό υπολογιστή (p/c ή laptop)
 9. Webcam
 10. Προαιρετικά: ακουστικά με μικρόφωνο

Βιβλίο

Το νέο πρόγραμμα Kinder (Kindergarten) είναι ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά που πάνε νήπιο.

Τι κάνουμε στο Κinder? 

Ακολουθούμε το Ζac και τους φίλους του στο φανταστικό τους κόσμο και μιλάμε αγγλικά ενώ διασκεδάζουμε με τις ιστορίες τους και παίρνουμε μέρος σε μια σειρά από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

Οι παιδαγωγοί του EFL Kritikou έχουν ετοιμάσει ένα πρόγραμμα σπουδών γεμάτο διασκεδαστικές και επιμορφωτικές δραστηριότητες ειδικά για παιδιά ηλικίας 5 ετών.

Έχουμε χωρίσει τα μαθήματα μας σε 8 μεγάλες θεματικές ενότητες:

 1. Το δωμάτιο μου
 2. Η τάξη μου
 3. Επαγγέλματα
 4. Τα παιχνίδια μου
 5. Στη φάρμα
 6. Το φαγητό μου
 7. Το σώμα μου
 8. Ο καιρός

Σε κάθε θεματική ενότητα ανακαλύπτουμε και κάτι νέο στα αγγλικά. Η βιωματική μάθηση ξεκινά από την πρώτη στιγμή! 

Μιλάμε αγγλικά και γινόμαστε ήρωες του βιβλίου και παίρνουμε ρόλους. 

Βλέπουμε τα videos του μαθήματος και διασκεδάζουμε.

Χορεύουμε και τραγουδάμε στα αγγλικά. Γινόμαστε μικροί εξερευνητές ή μικροί μάγειρες και μαθαίνουμε στην πράξη. Διαβάζουμε ιστορίες και παραμύθια άλλες φορές ψηφιακά με το BookR και άλλες φορές με τα παραδοσιακά μας βιβλία. Απολαμβάνουμε τη λογοτεχνία και χαλαρώνουμε με την αφήγηση.

Παίζουμε παιχνίδια επιτραπέζια, αυτοσχέδια, στην αυλή αλλά και στον υπολογιστή! 

Κάνουμε τους ζωγράφους και τους καλλιτέχνες και φτιάχνουμε χειροτεχνίες και κατασκευές. 

Μαθαίνουμε για τις παραδόσεις τις δικές μας αλλά και άλλων λαών και γιορτάζουμε τις μεγάλες γιορτές με το δικό μας ξεχωριστό τρόπο.

Βλέπουμε πως υπάρχουν και διαφορετικά παιδιά από εμάς και μαθαίνουμε να σεβόμαστε τη διαφορετικότητα.

Τα παιδιά αυτής της ηλικίας είναι ενθουσιώδη και γεμάτα ενέργεια και όρεξη για μάθηση. Εμείς φροντίζουμε να δημιουργούμε το κατάλληλο περιβάλλον όπου οι μαθητές αυτής της ηλικίας μαθαίνουν με φυσικό τρόπο και προοδεύουν σταθερά ενώ διασκεδάζουν. 

Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε να εξελιχθούν οι Κοινωνικές, Σωματικές, Γνωστικές, Δημιουργικές και Συναισθηματικές δεξιότητες των νηπίων και στο τέλος του προγράμματος να μπορούν να:

 1. Δουλεύουν σε ομάδες να μοιράζονται και να δέχονται και να ακολουθούν κανόνες
 2. Αναπτύξουν την λεπτή και αδρή κινητικότητά τους μέσα από τη ζωγραφική, το χορό, τη παντομίμα κλπ
 3. Καλλιεργήσουν τις γνώσεις τους γύρω από τον κόσμο και χρησιμοποιώντας τα αγγλικά να εξετάσουν διάφορα θέματα (πχ ζώα, οικογένεια κλπ)
 4. Εξελίξουν τη δημιουργικότητά τους και να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους ώστε να εκφράζονται μέσα από τη μουσική, το χορό, τα τραγούδια, τις ιστορίες, το θέατρο κλπ
 5. αποκτήσουν αυτογνωσία, αυτοεκτίμηση και αυτοέλεγχο, αφού μέσα από τα ομαδικά παιχνίδια μπορούν να αναπτύξουν μηχανισμούς διαχείρισης των συναισθημάτων τους.

 The Flibets, μαζί με τις παιδαγωγούς μας είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν το φανταστικό ταξίδι στη γνώση! 

Και μια και μιλάμε για νήπια στον 21ο αιώνα δεν θα μπορούσαμε να μην έχουμε και την αντίστοιχη εφαρμογή: The Flibets App! 

Επισκεφθείτε το microsite: www.theflibets.co.uk και κατεβάστε την εφαρμογή! Τα παιδιά κάνουν εξάσκηση στο σπίτι παίζοντας! 

Και μια πρακτική ερώτηση! Τι είναι το e–class;

Είναι μια πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης στην οποία έχετε όλοι πρόσβαση από Smartphone, tablet ή P/C. Πρόκειται για πλατφόρμα προσαρμοσμένη στο σχολείο μας και τις ανάγκες των μαθητών μας. Κάθε μαθητής μας έχει δικό του προσωπικό User Name και Password.

Τι κάνω στο e–class;

 1. Μπαίνω στην Online τάξη μου. Από φέτος οι μαθητές μας έχουν επιλογή είτε να παρακολουθήσουν το μάθημα δια ζώσης ή Online ζωντανά από το σπίτι τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι είσοδος στον λογαριασμό του μαθητή και κλικ στο link του μαθήματος! Έτσι σε περίπτωση αδιαθεσίας ή κακοκαιρίας δεν χάνω το μάθημα, απλά παρακολουθώ και συμμετέχω ζωντανά από το σπίτι μου.
 2. Βλέπω τι κάναμε στην τάξη και τι έχουμε για το σπίτι (Classwork &Homework). Έτσι κερδίζω χρόνο στην τάξη αφού δεν χρειάζεται να σημειώνω όλες τις λεπτομέρειες.
 3. Ενημερώνομαι άμεσα για τα όσα συμβαίνουν στο σχολείο μας. Βλέπω τα νέα του τμήματος και τα νέα του σχολείου μου με ένα κλικ!
 4. Ενημερώνομαι για την πρόοδό μου. Βλέπω τους βαθμούς μου.
 5. Ανταλλάσσω μηνύματα με τους καθηγητές μου.
 6. Βρίσκω εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμα links για να μελετήσω ή να περάσω καλά.
 7. Ανεβάζω τις εργασίες μου και παίρνω άμεση απάντηση!

Το e-class είναι ασφαλής σελίδα και μας επιτρέπει να επικοινωνούμε εύκολα και γρήγορα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Όλοι οι μαθητές του σχολείου μας οφείλουν να μπαίνουν τακτικά στο e-class και να ενημερώνονται!