Το πρόγραμμα Junior A απευθύνεται σε παιδιά που φοιτούν στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού (7-8 ετών).

Δεν είναι υποχρεωτικό να έχεις ξανακάνει αγγλικά για να φοιτήσεις στην junior A. Η εμπειρία μας ωστόσο έχει δείξει πως οι μικροί μαθητές που έχουν ήδη παρακολουθήσει τα προγράμματα Nursery και Kinder για παιδιά προσχολικής ηλικίας στο EFL Kritikou ανυπομονούν για τη συνέχεια και προσαρμόζονται πολύ εύκολα!

Τι χρειάζομαι για να ξεκινήσω;

Τα βιβλία μας: Happy Toons – Junior A , Jumbo pack, Express Publishing.

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα βιβλία μας από από οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, online ή το επίσημο eshop της express.

Υλικά & εξοπλισμός:

 1. Μολύβι-γόμα- ξύστρα – ξυλομπογιές ή μαρκαδόρους
 2. Ψαλιδάκι
 3. Κόλλα UHU stick
 4. 4 απλά τετράδια
 5. Ένα φάκελο για να αποθηκεύουμε τις εργασίες μας (Language Portfolio)
 6. Ένα πλαστικό ποτηράκι για νερό ή ένα παγουρίνο
 7. Αντισηπτικό
 8. Σύνδεση στο internet
 9. Smartphone ή tablet ή ηλεκτρονικό υπολογιστή (p/c ή laptop)
 10. Webcam (αν χρειαστεί να κάνουμε υβριδικό ή online)
 11. Προαιρετικά: ακουστικά με μικρόφωνο

Βιβλίο

Happy Toons

Οι μαθητές μας…

Η νέα γενιά παιδιών είναι εξελιγμένη και μεγαλωμένη με ηλεκτρονικά εργαλεία που εμείς στην ηλικία τους ούτε που φανταζόμασταν. Οι μικροί μαθητές πια χειρίζονται tablets, smartphones, p/c, laptop, έχουν smart watch, παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια σε κονσόλες και υπολογιστές και γνωρίζουν το You Tube πριν ακόμα μάθουν ανάγνωση! Ακούν και πιθανόν γνωρίζουν ήδη πολλά «αγγλικά» εξαιτίας της μεγάλης τους έκθεσης σε πληροφορίες μέσω του Internet.

Πώς λοιπόν να διδάξουμε αυτά τα παιδιά που ήδη ξέρουν “περισσότερα” από εμάς;

Πώς να κάνουμε ενδιαφέρον το μάθημά τους ώστε να προσέχουν και να συμμετέχουν με το ίδιο ενδιαφέρον με το οποίο παίζουν Fortnite, Roblox ή οποιοδήποτε άλλο game;

Οι καθηγητές μας είναι εκπαιδευμένοι να κάνουν το μάθημα πιο ευχάριστο και διασκεδαστικό. Ως εκπαιδευτικοί στο EFL Kritikou φροντίζουμε όλοι να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας και τις τεχνικές μας παρακολουθώντας συνεχώς σεμινάρια.

Πέρα από διαρκή επιμόρφωση όμως έχουμε και σύμμαχο την Express Publishing η οποία εξόπλισε τους πολύ ικανούς καθηγητές του EFL Kritikou με IWB software, λογισμικό διαδραστικό που ζωντανεύει το βιβλίο, τους ήρωες και τις ιστορίες του και τραβάει το ενδιαφέρον των παιδιών στην τάξη, τόσο την φυσική όσο και την διαδικτυακή! Στα μαθήματά μας, όπου κι αν είναι αυτά, οι μαθητές μας μοιράζονται την ίδια εμπειρία, τον ίδιο διαδραστικό πίνακα!

Το εκπληκτικό i-ebook των βιβλίων μας, είναι ένα απλό CD που έχει το ίδιο πρόγραμμα με αυτό του διαδραστικού πίνακα. Ο μαθητής το εγκαθιστά στον υπολογιστή του και μπορεί αυτόνομα να κάνει τη μελέτη του στο σπίτι κάνοντας τις ίδιες δραστηριότητες που έκανε και στην τάξη. Με άλλα λόγια το i-ebook είναι η ηλεκτρονική μορφή του Pupil’s book και ο βοηθός κάθε μαθητή στη μελέτη στο σπίτι.

Άλλο ένα εργαλείο μελέτης είναι το Digibook. Κάθε μαθητής του EFL Kritikou έχει το δικό του μοναδικό, προσωπικό Avatar στην πλατφόρμα του Digibook και μπορεί να κάνει extra practice στα αγγλικά του ενώ παράλληλα παρακολουθείται η πρόοδός του από τους δασκάλους του. Στο σχολείο μας οι χρήστες του Digibook είναι χωρισμένοι σε 3 μάχιμες ομάδες Clans: Dragons-Pirates-Eagles, ανεξάρτητα από το επίπεδό τους ή το τμήμα τους και διαγωνίζονται όλη την χρονιά για την πρωτιά και φυσικά για τα δώρα έκπληξη που αυτή φέρνει.

Τελευταία προσθήκη στην εργαλειοθήκη του μαθητή είναι η επαυξημένη πραγματικότητα- Augmented reality. Πρόκειται για μια απλή εφαρμογή (iWonderAR) που κατεβαίνει δωρεάν σε tablet και smartphone και κυριολεκτικά ζωντανεύει τον ήρωα του βιβλίου (Rolo). O ROLO βοηθά το μαθητή να μάθει τραγούδια, να δει videos, να μάθει νέες λέξεις και κυρίως να μιλήσει αγγλικά με αυτοπεποίθηση!

Οι μικροί μας μαθητές είναι στο επίπεδο A1 (Basic User), σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Γλωσσομάθειας. Φέτος μαθαίνουν βασικό λεξιλόγιο και εκφράσεις σχετικές με την καθημερινότητά τους. Στόχος μας είναι με το πέρας των μαθημάτων να μπορούν να επικοινωνούν με απλούς μικρούς διαλόγους, να συστήνονται, να ρωτούν και να απαντούν απλές ερωτήσεις.

Κυρίως όμως αποσκοπούμε να τους μάθουμε τις δεξιότητες του 21ου αιώνα που είναι απαραίτητες στον μοντέρνο κόσμο σήμερα: Κριτική Σκέψη, Δημιουργικότητα, Επικοινωνία, Συνεργατικότητα. Ακολουθούμε την ολιστική προσέγγιση στη μάθηση και προσπαθούμε να καλύπτουμε όλους τους μαθησιακούς τύπους.

Αξιολόγηση;

Στο EFL Kritikou η αξιολόγηση είναι σημαντική και αφορά σε όλους: μαθητές, υλικό, εκπαιδευτικούς. Ό,τι και αν κάνουμε το αξιολογούμε για να μάθουμε και να βελτιωθούμε. Δεν είμαστε εξεταστικό κέντρο, είμαστε χώρος μάθησης και δημιουργίας.

Μετά την ολοκλήρωση του Unit οι μαθητές ολοκληρώνουν στην τάξη το αντίστοιχο Checkpoint – test και κάνουμε επανάληψη ενώ ελέγχουν μόνοι τους την πρόοδό τους συμπληρώνοντας το “Now I can”. Οι ίδιοι οι μαθητές ελέγχουν τη μνήμη τους και τι μπορούν να κάνουν με τις γνώσεις τους. Με αυτό τον τρόπο διδάσκουμε στα παιδιά πώς να  αξιολογούν τον εαυτό τους και φυσικά να είναι ανεξάρτητα στη μελέτη τους. Σταδιακά οι μικροί μαθητές μαθαίνουν πώς να μαθαίνουν!

Χρησιμοποιούμε τα πολύ δημοφιλή Quizizz και συνδυάζουμε παιχνίδι με τεστ και άμεση ανατροφοδότηση! Εκτός από τα Online Quizzes και γραπτά παραδοσιακά τεστ, οι μαθητές μας σε κάθε μάθημα αξιολογούνται στην κατανόηση, συμμετοχή και συνεργασία.

Οι γονείς ενημερώνονται για την πρόοδο των μαθητών αλλά και για τις υποχρεώσεις τους (homework) ηλεκτρονικά μετά από κάθε μάθημα στο e-class.

Τι είναι το e-class;

https://eclass.kritikou.edu.gr/

Είναι μια πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης στην οποία έχετε όλοι πρόσβαση από Smartphone, tablet ή P/C. Πρόκειται για πλατφόρμα προσαρμοσμένη στο σχολείο μας και τις ανάγκες των μαθητών μας. Κάθε μαθητής μας έχει δικό του προσωπικό Username και Password.

Τι κάνω στο e-class;

 1. Μπαίνω στην Online τάξη μου. Από φέτος οι μαθητές μας έχουν επιλογή είτε να παρακολουθήσουν το μάθημα δια ζώσης ή Online ζωντανά από το σπίτι τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι είσοδος στο λογαριασμό του μαθητή και κλικ στο link του μαθήματος! Έτσι σε περίπτωση αδιαθεσίας ή κακοκαιρίας δεν χάνω το μάθημα, απλά παρακολουθώ και συμμετέχω ζωντανά από το σπίτι μου.
 2. Βλέπω τι κάναμε στην τάξη και τι έχουμε για το σπίτι (Classwork &Homework). Έτσι κερδίζω χρόνο στην τάξη αφού δεν χρειάζεται να σημειώνω όλες τις λεπτομέρειες.
 3. Ενημερώνομαι άμεσα για τα όσα συμβαίνουν στο σχολείο μας. Βλέπω τα νέα του τμήματος και τα νέα του σχολείου μου με ένα κλικ!
 4. Ενημερώνομαι για την πρόοδό μου. Βλέπω τους βαθμούς μου.
 5. Ανταλλάσσω μηνύματα με τους καθηγητές μου.
 6. Βρίσκω εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμα links για να μελετήσω ή να περάσω καλά.
 7. Ανεβάζω τις εργασίες μου και παίρνω άμεση απάντηση!

Το e-class είναι ασφαλής σελίδα και μας επιτρέπει να επικοινωνούμε εύκολα και γρήγορα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Όλοι οι μαθητές του σχολείου μας οφείλουν να μπαίνουν τακτικά στο e-class και να ενημερώνονται!

Μάθημα δια ζώσης, Online ή Υβριδικό?

Είμαστε έτοιμοι για κάθε τύπο μαθήματος! Έχουμε εναρμονιστεί πλήρως με τις οδηγίες των ειδικών και έχουμε λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας. Μπορούμε να κάνουμε μάθημα στην τάξη κανονικά (με όλες τις προφυλάξεις).

Μπορούμε επίσης να κάνουμε Υβριδικό μάθημα: ο καθηγητής και κάποιοι μαθητές να είναι στην τάξη ενώ κάποιοι άλλοι μαθητές online. Αν δηλαδή κάποιος μαθητής δεν μπορεί να παρακολουθήσει δια ζώσης έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί online μέσω της πλατφόρμας μας eclass από το σπίτι.

Τέλος μπορούμε να κάνουμε Online μαθήματα! Στο σχολείο μας έχουμε την πολυτέλεια της επιλογής!

Όλα μας τα μαθήματα – όπου κι αν λαμβάνουν χώρα (στην τάξη ή στο διαδίκτυο) περιλαμβάνουν: χρήση διαδραστικού πίνακα, posters (ηλεκτρονικά ή συμβατικά), flashcards (ηλεκτρονικά ή συμβατικά), παιχνίδια, τραγούδια, χορό και κίνηση, δραματοποίηση (Drama Club), θεατρικά σκετσάκια, κατασκευές, βιωματική μάθηση (κάνω και μαθαίνω), Εργασίες Project, Παρουσίαση εργασιών Project, Clil: διαθεματική προσέγγιση της γλώσσας, γνωριμία με την κουλτούρα των άλλων χωρών,  και φυσικά γνωριμία με τη λογοτεχνία!

Στις συγκεντρώσεις-ενημερώσεις γονέων σας δείχνουμε στην πράξη τη μέθοδό μας, και κάνουμε αναλυτική παρουσίαση όλων των εργαλείων μας (πλατφόρμες, online, e-class, e-book, digibook). Παρέχουμε τεχνική βοήθεια και υποστήριξη σε όλα τα ζητήματα που προκύπτουν ώστε να εξασφαλίσουμε από νωρίς στα παιδιά μας το καλύτερο και ιδανικότερο περιβάλλον μάθησης.