Junior A | Βιβλία & πληροφορίες

Τι θα χρειαστείτε

Υλικά

  1. Μολύβι-γόμα
  2. Ξύστρα
  3. 4 απλά τετράδια (2 για λεξιλόγιο και 2 για ασκήσεις/εκθέσεις)
  4. Ένα φάκελο για να αποθηκεύουμε τις εργασίες μας (Portfolio)
  5. Ξυλομπογιές ή Μαρκαδόρους
  6. Ένα πλαστικό ποτηράκι για νερό ή ένα παγουρίνο
  7. USB Memory Stick (16 MB ή μεγαλύτερο)

Βιβλίο

Πληροφορίες για τους μαθητές μας

Η νέα γενιά παιδιών είναι εξελιγμένη και μεγαλωμένη με ηλεκτρονικά εργαλεία που εμείς στην ηλικία τους ούτε που φανταζόμασταν. Οι μικροί μαθητές πια χειρίζονται tablets, smartphones, p/c, laptop, έχουν smartwatch, παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια σε κονσόλες και υπολογιστές και γνωρίζουν το You Tube πριν ακόμα μάθουν ανάγνωση! Ακούν και πιθανόν γνωρίζουν ήδη πολλά «αγγλικά» εξαιτίας της μεγάλης τους έκθεσης σε πληροφορίες μέσω του Internet.

Πώς λοιπόν να διδάξουμε αυτά τα παιδιά που ήδη ξέρουν περισσότερα από εμάς;

Πώς να κάνουμε ενδιαφέρον το μάθημά τους ώστε να προσέχουν και να συμμετέχουν με το ίδιο ενδιαφέρον με το οποίο παίζουν Fortnite ή οποιοδήποτε άλλο Video game;

Η λύση ήρθε από την Express Publishing η οποία εξόπλισε τους πολυτάλαντους καθηγητές του EFL Kritikou με IWB software, λογισμικό διαδραστικό που ζωντανεύει το βιβλίο, τους ήρωες και τις ιστορίες του και τραβάει το ενδιαφέρον των παιδιών στην τάξη.

Συνέχισε με το εκπληκτικό i-ebook, ένα απλό CD που έχει το ίδιο πρόγραμμα με αυτό του διαδραστικού πίνακα. Ο μαθητής το εγκαθιστά στον υπολογιστή του και μπορεί αυτόνομα να κάνει τη μελέτη του στο σπίτι κάνοντας τις ίδιες δραστηριότητες που έκανε και στην τάξη. Με άλλα λόγια το i-ebook είναι η ηλεκτρονική μορφή του Pupil’s book.

Άλλο ένα εργαλείο μελέτης είναι το Digibook. Κάθε μαθητής μας έχει User Name και Password για την πλατφόρμα του Digibook και μπορεί να κάνει extra practice στον υπολογιστή σε ασκήσεις το Workbook ενώ παράλληλα παρακολουθείται η πρόοδός του από τη δασκάλα του. Στο σχολείο μας οι χρήστες του Digibook είναι χωρισμένοι σε 3 μάχιμες ομάδες (Dragons-Pirates-Eagles), ανεξάρτητα από το επίπεδό τους ή το τμήμα τους και διαγωνίζονται όλη την χρονιά για την πρωτιά και φυσικά για τα δώρα έκπληξη που αυτή φέρνει.

Τελευταία προσθήκη στην εργαλειοθήκη του μαθητή είναι η επαυξημένη πραγματικότητα- Augmented reality.Πρόκειται για μια απλή εφαρμογή (iWonderAR) που κατεβαίνει δωρεάν σε tablet και smartphone και κυριολεκτικά ζωντανεύει τον ήρωα του βιβλίου (Rolo). O ROLO βοηθά το μαθητή να μάθει τραγούδια, να δει videos, να μάθει νέες λέξεις και κυρίως να μιλήσει αγγλικά με αυτοπεποίθηση!

Οι μικροί μας μαθητές είναι στο επίπεδο A1 (Basic User), σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Γλωσσομάθειας. Φέτος μαθαίνουν βασικό λεξιλόγιο και εκφράσεις σχετικές με την καθημερινότητά τους. Στόχος μας είναι με το πέρας των μαθημάτων να μπορούν να επικοινωνούν με απλούς μικρούς διαλόγους, να συστήνονται, να ρωτούν και να απαντούν απλές ερωτήσεις.

Κυρίως όμως αποσκοπούμε να τους μάθουμε τις δεξιότητες του 21ου αιώνα που είναι απαραίτητες στον μοντέρνο κόσμο σήμερα: Κριτική Σκέψη, Δημιουργικότητα, Επικοινωνία, Συνεργατικότητα. Ακολουθούμε την ολιστική προσέγγιση στη μάθηση και προσπαθούμε να καλύπτουμε όλους τους μαθησιακούς τύπους.

Λίγα λόγια για την ροή της χρονιάς

Η χρονιά μας ξεκινάει με τη διδασκαλία του Alphabet Book.

Μετά την ολοκλήρωση του Alphabet Book ξεκινάμε το Pupil’s Book και το δουλεύουμε παράλληλα με το Companion. Το Companion είναι χωρισμένο σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος έχει το λεξιλόγιο, και το δεύτερο μέρος έχει τη γραμματική. Το Activity Book περιέχει επιπλέον ασκήσεις και υλικό για εξάσκηση και το χρησιμοποιούμε στην τάξη συμπληρωματικά και για επανάληψη.

Για τις μεγάλες γιορτές, Χριστούγεννα, Πάσχα, Απόκριες κτλ. έχουμε ένα μικρό βιβλιαράκι, Let’s Celebrate, με παιχνίδια και δραστηριότητες για να μαθαίνουμε ευχάριστα το σχετικό λεξιλόγιο αλλά και πώς τις εορτάζουν οι άλλοι λαοί.

Το Pupil’s Book

Το βιβλίο μας χωρίζεται σε 4 Modules. Και το κάθε Module χωρίζεται σε 2 Units. Στο τέλος κάθε Unit γράφουμε Progress Test (ένα σύντομο τεστ αξιολόγησης). Μετά την ολοκλήρωση δύο ενοτήτων (1 Module) οι μαθητές γράφουν στην τάξη το αντίστοιχο Checkpoint και κάνουμε επανάληψη ενώ ελέγχουν μόνοι τους την πρόοδό τους. Με αυτό τον τρόπο μαθαίνουμε στα παιδιά πώς να είναι ανεξάρτητα στη μελέτη τους και πώς να μελετάνε μόνα τους. Εκτός από τα γραπτά τεστ, οι μαθητές μας σε κάθε μάθημα αξιολογούνται στην κατανόηση, συμμετοχή και συνεργασία. Οι γονείς ενημερώνονται για την πρόοδο των μαθητών αλλά και για τις υποχρεώσεις τους (homework) γραπτώς μετά από κάθε μάθημα με το Τετράδιο επικοινωνίας.

Τι είναι το e–class;

Είναι μια ασύγχρονη πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης στην οποία έχετε όλοι πρόσβαση από Smartphone, tablet ή P/C. Πρόκειται για δική μας πλατφόρμα προσαρμοσμένη στο σχολείο μας. Κάθε μαθητής μας έχει δικό του User Nameκαι Password. (Το βρίσκετε κολλημένο σε αυτοκόλλητο στο τετράδιο επικοινωνίας των μαθητών λίγες βδομάδες μετά την έναρξη των μαθημάτων).

Στο e-class μπορεί κανείς να παρακολουθεί τι κάνουμε σε κάθε μάθημα σαν Classwork, τι έχουμε Homework και να ενημερώνεται για τα όσα συμβαίνουν στο σχολείο μας. Το e-class είναι ασφαλής σελίδα και μας επιτρέπει να επικοινωνούμε εύκολα και γρήγορα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Οργανώνουμε τακτικές ενημερώσεις για την πρόοδο των μαθητών από την καθηγήτρια, δίνουμε γραπτές αναφορές προόδου και θα μπορείτε να θαυμάζετε τα έργα τους που φυλάμε στο φάκελό τους (Portfolio). Είμαστε επίσης διαθέσιμοι να λύσουμε οποιαδήποτε απορία σας από κοντά.

E-Class