E Senior | Intermediate | Βιβλία & πληροφορίες

Τι θα χρειαστείτε

Υλικά

  1. Δύο τετράδια λεξιλογίου (Απλά 50φυλλα)
  2. Δύο τετράδια έκθεσης (Μέγεθος Α4)
  3. Ένα τετράδιο γραμματικής (απλό 50φυλλο)

Βιβλίο

1. On Screen B1+: St’s Pack,
2. On Screen B1+: Workbook & Grammar,
3. On Screen B1+: Companion

Πληροφορίες-οδηγίες

Το επίπεδο Intermediate (B1+) αντιστοιχεί στην παραδοσιακή Ε senior και αποτελεί γέφυρα ανάμεσα στις πρώτες κανονικές τάξεις και την προετοιμασία για το επίπεδο B2 (γνωστό και ως τάξη του Lower). Απευθύνεται σε μαθητές που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την C (με υψηλές βαθμολογίες) ή την D Senior.

Το πρόγραμμα αυτό έχει διάρκεια 6 ώρες την εβδομάδα και καλύπτει ευχάριστα την ύλη της τάξης ενώ παράλληλα προετοιμάζει τα παιδιά για τις εξετάσεις PET (του πανεπιστημίου του Cambridge), ESB Level 1 (English Speaking Board) και για το πτυχίο BCCE (Πανεπιστήμιο του Michigan). Οι εξετάσεις αυτές είναι προαιρετικές και συμμετέχουν μόνο οι μαθητές που το επιθυμούν.  Όπως και στα υπόλοιπα επίπεδα εφαρμόζουμε τη μέθοδο χωρίς γραπτή εργασία στο σπίτι και έτσι επιτυγχάνουμε εκπληκτικά αποτελέσματα χωρίς να επιβαρύνουμε το ήδη γεμάτο πρόγραμμα των μαθητών μας.

Η χρήση τεχνολογίας, όπως είναι ο διαδραστικός πίνακας βοηθά τους μαθητές αυτού του επιπέδου να αφομοιώσουν εύκολα την ύλη και να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους. Η προβολή ενημερωτικών Videos και ντοκιμαντέρ στα αγγλικά καθώς και τα διαδραστικά παιχνίδια γνώσεων διευκολύνουν ακόμη περισσότερο τη διαδικασία της μάθησης και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών.

Τι είναι το i-ebook;

Είναι ένα CD που προμηθεύεστε μαζί με τα βιβλία σας. Εγκαθίσταται στον υπολογιστή σας εύκολα και περιέχει ό,τι χρειάζεται ο μαθητής για τη σωστή προετοιμασία του για το μάθημα. Στην οθόνη σας προβάλλεται το κάθε μάθημα όπως ακριβώς στον διαδραστικό πίνακα στην τάξη μας. Οι μαθητές μας διδάσκονται στην τάξη πώς να χρησιμοποιούν αυτό το πολύτιμο εργαλείο και έτσι μπορούν και μόνοι τους να δουλέψουν στο σπίτι την ακουστική τους κατανόηση, να μάθουν το λεξιλόγιο και να κάνουν τις ασκήσεις τους σωστά! Έχει παρατηρηθεί πως καλύτερα αποδίδουν οι μαθητές μας που χρησιμοποιούν τo i-ebook στην προετοιμασία τους, γιατί τους βοηθά να αποκτούν καλή προφορά και σωστό τονισμό.

Τί είναι το Digibook;

Στο σχολείο μας το παραδοσιακό Homework μετατρέπεται σε παιχνίδι! (Gamification in education).  To Digibookείναι ένας πρωτοποριακός και καινοτόμος τρόπος να κινητοποιείς και να εκπαιδεύεις μαθητές του 21ου αιώνα. Μέσα από τη διαδραστική πλατφόρμα της Express Publishing χρησιμοποιούμε τα ηλεκτρονικά παιχνίδια για να κάνουμε το Homework πιο διασκεδαστικό από ποτέ. Οι μαθητές μας εξασκούνται σε όλα τα Skills μέσα από ασκήσεις ενώ παράλληλα τα Avatar τους συμμετέχουν σε διαγωνισμό 3 Clans!

Όλοι μας οι μαθητές πρέπει να έχουν λογαριασμό για την πλατφόρμα του Digibook. Τον δημιουργείτε εσείς μια φορά και μετά προσθέτουμε βιβλία. Αν θέλετε να δημιουργήσουμε εμείς User Name και Password χρειαζόμαστε το e-mail του γονιού ή του μαθητή και τη συναίνεσή σας.

Τι είναι το e-class;

Είναι μια ασύγχρονη πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης στην οποία έχετε όλοι πρόσβαση από Smartphone, tablet ή P/C. Πρόκειται για δική μας πλατφόρμα προσαρμοσμένη στο σχολείο μας. Κάθε μαθητής μας έχει δικό του User Name και Password. Στο e-class μπορεί κανείς να παρακολουθεί τι κάνουμε σε κάθε μάθημα σαν Classwork, τι έχουμε Homework και να ενημερώνεται για τα όσα συμβαίνουν στο σχολείο μας. Το e-class είναι ασφαλής σελίδα και μας επιτρέπει να επικοινωνούμε εύκολα και γρήγορα οποιαδήποτε ωρα της ημέρας.

Πώς αξιολογούνται οι μαθητές;

Οι μαθητές μας αξιολογούνται σε κάθε μάθημα προφορικά και μέσω ειδικά σχεδιασμένων ασκήσεων. Ενημερώνεστε για την καθημερινή τους επίδοση και συμμετοχή καθώς και για τις υποχρεώσεις που έχουν για το επόμενο μάθημα, γραπτώς, στο Τετράδιο επικοινωνίας.

Γραπτά διαγωνίσματα, 20-λεπτα Τεστ, γράφουμε πάντα στο τέλος κάθε διδακτικής ενότητας και πάντα μετά από επανάληψη. Μετά το τέλος δύο ενοτήτων γράφουμε διαγώνισμα ωριαίο που περιλαμβάνει και Έκθεση και Listening. Τα τεστ διορθώνονται και επιστρέφονται με αναλυτικά σχόλια για την επίδοση του μαθητή (Now I can). Μετά από κάθε τεστ λαμβάνετε αναφορά με το τι ακριβώς μπορεί να κάνει ο μαθητής στο τέλος κάθε ενότητας.

Κάθε τετράμηνο λαμβάνετε αναλυτικές γραπτές αναφορές προόδου για να παρακολουθείτε την εξέλιξη των σπουδαστών μας.

Εκτός από τα τεστ του βιβλίου τους οι μαθητές αυτού του επιπέδου γράφουν και τεστ προσομοίωσης επιπέδου B1, όμοια με εκείνα του ESB, PET ή του BCCE ώστε να προετοιμάζονται επαρκώς για τις εξετάσεις αυτές. Τα τεστ αυτά γράφονται εκτός των ωρών του μαθήματος και καλό είναι να συμμετέχουν όλοι, είτε λάβουν τελικά μέρος στις εξετάσεις ή όχι.

Τί γίνεται αν λείψει κανείς;

Οι μαθητές που χάνουν μαθήματα λόγω ασθένειας ή που θεωρούμε πως θέλουν επιπλέον εξάσκηση στην ύλη μας καλούνται το Σάββατο σε ενισχυτικά – σεμιναριακά μαθήματα ώστε να μπορούν να αισθάνονται αυτοπεποίθηση και να συνεχίζουν στο πρόγραμμά μας χωρίς δυσκολία.

Άλλες απορίες;

Οργανώνουμε συγκεντρώσεις γονέων όπου ενημερώνουμε τους γονείς για τις μεθόδους μας και για άλλα κρίσιμα ζητήματα. Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας να συζητήσουμε όποια θέματα σας απασχολούν.

E-Class