A Senior | Πληροφορίες & βιβλία

Τι θα χρειαστείτε

  1. 2 τετράδια (απλά 50φυλλα για το λεξιλόγιο/ορθογραφία)
  2. 1 τετράδιο (50φυλλο για ασκήσεις γραμματικής/πρόχειρο)
  3. 2 τετράδια (απλά 50φυλλα για έκθεση)
  4. USB memory stick (16MB ή μεγαλύτερο)
  5. Ένα φάκελο για να αποθηκεύουμε τις εργασίες μας/αναφορές προόδου κλπ (Portfolio)

Βιβλίο

Βιβλίο

Right On! 1, Student’s Book,
Right On! 1, Workbook,
Right On! 1, Companion, Express Publishing
Stars 2 New, Europalso Quality Testing.

Οδηγίες

Το Right On 1 αποτελείται από 6 Ενότητες. Σε κάθε ενότητα αντιστοιχεί ένα διαθεματικό μάθημα (σύνδεση με άλλες επιστήμες), ένα Project με την αντίστοιχη παρουσίαση, μάθημα σχετικό με τις αξίες και φυσικά κριτήριο αξιολόγησης.  Το Pupil’s book έχει πλήρη αντιστοιχία με το Workbook και το Companion και έτσι μπορεί ο μαθητής να εξασκείται ακόμα καλύτερα.

Οι ασκήσεις του βιβλίου, οι επαναληπτικές ασκήσεις εμπέδωσης όπως και οι εκθέσεις γίνονται στην τάξη με τη βοήθεια του καθηγητή. Σε κάθε μάθημα γίνεται μελέτη και επανάληψη, όπου χρειάζεται, για να λυθούν όλες οι τυχόν απορίες. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουμε πως οι μαθητές μας κατανοούν πλήρως την διδαχθείσα ύλη και εξασκούνται με τον πιο αποδοτικό τρόπο με τη βοήθεια εξειδικευμένων καθηγητών και όχι μόνοι τους στο σπίτι. Ιδιαίτερη προσοχή δίνουμε στην προετοιμασία για τα διαγωνίσματα, γι’ αυτό και αφιερώνουμε ειδικό μάθημα πριν από κάθε ένα και κάνουμε καλή επανάληψη μαζί στην τάξη.

Τι μελετάμε στο σπίτι;

Οι σπουδαστές μας στο σπίτι έχουν δύο πολύτιμα εργαλεία μελέτης: το i-ebook και το Digibook.

Τι είναι το i-ebook;

To i-ebook είναι το Pupil’s book σε ηλεκτρονική μορφή. Είναι ένα CD που προμηθεύεστε μαζί με τα βιβλία σας. Εγκαθίσταται στον υπολογιστή σας εύκολα και περιέχει ό,τι χρειάζεται ο μαθητής για τη σωστή προετοιμασία του για το μάθημα. Στην οθόνη σας προβάλλεται το κάθε μάθημα όπως ακριβώς στον διαδραστικό πίνακα στην τάξη μας. Οι μαθητές μας διδάσκονται στην τάξη πώς να χρησιμοποιούν αυτό το πολύτιμο εργαλείο και έτσι μπορούν και μόνοι τους να δουλέψουν στο σπίτι την ακουστική τους κατανόηση, να μάθουν το λεξιλόγιο και να κάνουν τις ασκήσεις τους σωστά! Έχει παρατηρηθεί πως καλύτερα αποδίδουν οι μαθητές μας που χρησιμοποιούν τo i-ebook στην προετοιμασία τους, γιατί τους βοηθά να αποκτούν καλή προφορά και σωστό τονισμό.

Τί είναι το Digibook;

Στο σχολείο μας το παραδοσιακό Homework μετατρέπεται σε παιχνίδι! (Gamification in education).  To Digibookείναι ένας πρωτοποριακός και καινοτόμος τρόπος να κινητοποιείς και να εκπαιδεύεις μαθητές του 21ου αιώνα. Μέσα από τη διαδραστική πλατφόρμα της Express Publishing χρησιμοποιούμε τα ηλεκτρονικά παιχνίδια για να κάνουμε το Homework πιο διασκεδαστικό από ποτέ. Οι μαθητές μας εξασκούνται σε όλα τα Skills μέσα από ασκήσεις ενώ παράλληλα τα Avatar τους συμμετέχουν σε διαγωνισμό 3 Clans!

Όλοι μας οι μαθητές έχουν λογαριασμό για την πλατφόρμα του Digibook. Με την εγγραφή σας στο σχολείο μας και εφόσον μας δώσετε το email και τη συναίνεσή σας σας δημιουργούμε εμείς λογαριασμό και σας δείχνουμε με λεπτομέρεια τη χρήση του. Στην τάξη εκπαιδεύουμε και τους μαθητές μας ώστε να μπορούν μόνοι τους να κάνουν τις αποστολές τους!

Τι είναι το e–class;

Είναι μια ασύγχρονη πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης στην οποία έχετε όλοι πρόσβαση από Smartphone, tablet ή P/C. Πρόκειται για δική μας πλατφόρμα προσαρμοσμένη στο σχολείο μας. Κάθε μαθητής μας έχει δικό του User Nameκαι Password. (Το βρίσκετε κολλημένο σε αυτοκόλλητο στο τετράδιο επικοινωνίας των μαθητών λίγες βδομάδες μετά την έναρξη των μαθημάτων).

Στο e-class μπορεί κανείς να παρακολουθεί τι κάνουμε σε κάθε μάθημα σαν Classwork, τι έχουμε Homework και να ενημερώνεται για τα όσα συμβαίνουν στο σχολείο μας. Το e-class είναι ασφαλής σελίδα και μας επιτρέπει να επικοινωνούμε εύκολα και γρήγορα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Οργανώνουμε τακτικές ενημερώσεις για την πρόοδο των μαθητών από την καθηγήτρια, δίνουμε γραπτές αναφορές προόδου και θα μπορείτε να θαυμάζετε τα έργα τους που φυλάμε στο φάκελό τους (Portfolio). Είμαστε επίσης διαθέσιμοι να λύσουμε οποιαδήποτε απορία σας από κοντά.

Τι άλλο κάνουμε για να μάθουμε καλά αγγλικά;

Βιβλία, κόμικς, άρθρα:

Ενθαρρύνουμε τους μαθητές να διαβάζουν στα αγγλικά και άλλα βιβλία ή έντυπα εξωσχολικά ή να επισκέπτονται ιστοσελίδες στο διαδίκτυο ώστε να εμπλουτίζουν τη γλώσσα τους με ευχάριστο τρόπο. Έχουμε στη βιβλιοθήκη μας πολλούς τίτλους βιβλίων αλλά και πρόσβαση σε αρκετά εκπαιδευτικά sites στο Internet και χαιρόμαστε να τα μοιραστούμε μαζί σας. Το ίδιο το βιβλίο μας περιέχει αποσπάσματα από λογοτεχνία για επί πλέον εξάσκηση. Στόχος μας είναι να έρθουν οι μαθητές μας σε επαφή με διάφορες μορφές της γλώσσας και να αγαπήσουν το διάβασμα για ευχαρίστηση (read for pleasure).

Τέχνες: Θέατρο, δραματοποίηση, χορός, τραγούδι

Το πρόγραμμα σπουδών μας είναι σχεδιασμένο και οργανωμένο με συνέπεια και είναι σίγουρο πως οδηγεί τους μαθητές στη γνώση με τον πιο ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο. Η χρήση του διαδραστικού πίνακα και άλλων εποπτικών μέσων, τα εκπαιδευτικά παιχνίδια,  η δραματοποίηση, οι θεατρικές παραστάσεις, τα τραγούδια και τα χορευτικά είναι μερικά από τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση για να εμπλουτίζουμε την εκπαιδευτική εμπειρία των μαθητών.

Μέθοδος Project

Τέλος οι εργασίες-Project και η παρουσίασή τους στο κοινό, Presentation Skills, βοηθούν τα παιδιά να αναπαράγουν δικά τους κείμενα στα αγγλικά και να επισφραγίσουν την εκμάθηση της γλώσσας ενώ παράλληλα εξασκούν δεξιότητες χρήσιμες για την υπόλοιπη ζωή τους, όπως το Public Speaking (Δημόσια ομιλία).

Τι γίνεται αν λείψει κανείς;

Οι μαθητές που χάνουν μαθήματα λόγω ασθένειας ή που θεωρούμε πως θέλουν επί πλέον εξάσκηση στην ύλη μας καλούνται το Σάββατο σε ενισχυτικά – σεμιναριακά μαθήματα και έτσι μπορούν να αισθάνονται αυτοπεποίθηση και να συνεχίζουν στο πρόγραμμά μας χωρίς δυσκολία.

Πώς αξιολογούνται οι μαθητές;

Οι μαθητές μας αξιολογούνται σε κάθε μάθημα προφορικά σε δεξιότητες που δουλεύουμε στην τάξη, τόσο γλωσσικές όσο και κοινωνικές.

Αντί για την κλασική «ορθογραφία» εξετάζουμε το λεξιλόγιο ουσιαστικά, με ασκήσεις που γράφουμε στο τετράδιο λεξιλογίου.

Τη γραμματική την εξετάζουμε με ασκήσεις προφορικά ή γραπτά και χωρίς να ζητάμε κανόνες!

Ενημερώνεστε για την καθημερινή επίδοση καθώς και για τις υποχρεώσεις που έχουν για το επόμενο μάθημα, γραπτώς, στο Τετράδιο επικοινωνίας.

Γραπτά διαγωνίσματα – Τεστ γράφουμε πάντα στο τέλος κάθε διδακτικής ενότητας και πάντα μετά από επανάληψη. Τα τεστ διορθώνονται και επιστρέφονται με αναλυτικά σχόλια για την επίδοση του μαθητή, όχι μόνο στο τεστ αλλά γενικά στη θεματική ενότητα (Now I can). Αυτό που αξιολογούμε είναι τι μπορεί να κάνει ο μαθητής στο τέλος κάθε μιας διδακτικής ενότητας.

Κάθε τετράμηνο λαμβάνετε γραπτές αναφορές προόδου για να παρακολουθείτε την γενικότερη πρόοδο των μικρών μας φίλων.

Γιατί να δώσω εξετάσεις Stars 2;

Η εκμάθηση των αγγλικών είναι μια ευχάριστη διαδικασία και το ίδιο ισχύει πλέον και στην πιστοποίησή της. Θέλουμε οι μαθητές μας να παίρνουν μέρος σε εξετάσεις πιστοποίσησης για να διαπιστώνουν και μόνοι τους πόσο όμορφη είναι η εμπειρία-από την αρχή έως το τέλος.

Ο στόχος του Europalso Quality Testing

  1. Ο μαθητής να εμπεδώσει καλύτερα την ύλη με οργανωμένο υλικό για επανάληψη ώστε να χρησιμοποιεί τα αγγλικά με ευχέρεια
  2. Ο μαθητής να αποκτά θετικές εμπειρίες εξετάσεων και να νιώθει την επιβράβευση των κόπων του
  3. Ο μαθητής να εξοικειώνεται με τη διαδικασία των πιστοποιήσεων
  4. Ο μαθητής να αποκτά αυτοπεποίθηση και
  5. Οι γονείς και οι καθηγητές να μπορούν να κάνουν ολοκληρωμένο έλεγχο ποιότητας σπουδών στο συγκεκριμένο επίπεδο.

Οργανώνουμε συχνές συγκεντρώσεις γονέων όπου ενημερώνουμε τους γονείς για τις μεθόδους μας και για άλλα κρίσιμα ζητήματα. Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας να συζητήσουμε όποια θέματα σας απασχολούν.

E-Class