#English 1, Jumbo Pack, Express Publishing
Stars 2 New, Europalso Quality Testing.
Stars 2 Europalso Quality Testing

Τα βιβλία μας:

#English 1, Jumbo Pack, Express Publishing
Stars 2 New, Europalso Quality Testing.

Μάθημα δια ζώσης ή Online?

Είμαστε έτοιμοι για κάθε τύπο μαθήματος! Έχουμε εναρμονιστεί πλήρως με τις οδηγίες των ειδικών και έχουμε λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας. Μπορούμε να κάνουμε μάθημα στην τάξη κανονικά (με όλες τις προφυλάξεις) αλλά και Online! Στο σχολείο μας έχουμε την πολυτέλεια της επιλογής μιας και όλες μας οι τάξεις είναι πλέον Υβριδικές.

Τα μαθήματα στο EFL Kritikou – όπου κι αν λαμβάνουν χώρα (στην τάξη ή στο διαδίκτυο) περιλαμβάνουν: χρήση διαδραστικού πίνακα, posters (ηλεκτρονικά ή συμβατικά), flashcards (ηλεκτρονικά ή συμβατικά), παιχνίδια, τραγούδια, χορό και κίνηση, δραματοποίηση (Drama Club), θεατρικά σκετσάκια, κατασκευές, βιωματική μάθηση (κάνω και μαθαίνω), Εργασίες Project, Παρουσίαση εργασιών Project, Clil: διαθεματική προσέγγιση της γλώσσας, γνωριμία με την κουλτούρα των άλλων χωρών, και φυσικά γνωριμία με τη λογοτεχνία!

Στις συγκεντρώσεις-ενημερώσεις γονέων σας δείχνουμε στην πράξη τη μέθοδό μας, και κάνουμε αναλυτική παρουσίαση όλων των εργαλείων μας (πλατφόρμες, online, e-class, digibook). Παρέχουμε τεχνική βοήθεια και υποστήριξη σε όλα τα ζητήματα που προκύπτουν ώστε να εξασφαλίσουμε από νωρίς στα παιδιά μας το καλύτερο και ιδανικότερο περιβάλλον μάθησης.

Μια ματιά στα καινούρια βιβλία μας:

Το #English 1 αποτελείται από 30 Units μοιρασμένα σε 6 Modules (Θεματικές  Ενότητες).  Είναι για μαθητές που σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες βρίσκονται στο επίπεδο A1.  Η σειρά #English θα μας συνοδεύσει έως και το επίπεδο A2+, δηλαδή τη C Senior.

Η νέα αυτή σειρά που υιοθετήσαμε στο σχολείο μας είναι πολύ ευέλικτη και προσφέρει αποτελεσματικό συνδυασμό έντυπου και ψηφιακού υλικού. Στόχος είναι να τονώσουμε την αυτονομία του μαθητή και να δώσουμε ερεθίσματα για να καλλιεργήσουμε δεξιότητες ζωής.

Το Pupil’s book έχει πλήρη αντιστοιχία με το Workbook. Tα βιβλία μας είναι σχεδιασμένα για παιδιά που μαθαίνουν αγγλικά με βιωματικό τρόπο, έχουν ασκήσεις που προσαρμόζονται σε κάθε τύπο μάθησης και ευελιξία για να καλύπτουν όλους τους μαθητές μιας τάξης (mixed ability classes).

Οι ασκήσεις γίνονται στην τάξη. Το ίδιο και οι επαναληπτικές ασκήσεις εμπέδωσης όπως και οι εκθέσεις. Σε κάθε μάθημα γίνεται μελέτη και επανάληψη, όπου χρειάζεται, για να λυθούν όλες οι τυχόν απορίες.

Τα βιβλία είναι χρήσιμα εργαλεία και αποτελούν οδηγό για μαθητές και καθηγητές ώστε να υπάρχει σειρά και τάξη σε όσα μαθαίνουμε, αυτό όμως δε μας αναγκάζει να τα ακολουθούμε τυφλά και χωρίς κρίση. Οι έμπειροι εκπαιδευτικοί στο EFL Kritikou φροντίζουν να προσαρμόζουν τα βιβλία στις ανάγκες του κάθε μαθητή ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Τί μελετάμε στο σπίτι;

Οι σπουδαστές μας στο σπίτι έχουν δύο πολύτιμα εργαλεία μελέτης: το i-ebook και το Digibook.

Τί είναι το Digibook;

www.expressdigibooks.com

Στο σχολείο μας το παραδοσιακό Homework μετατρέπεται σε παιχνίδι! (Gamification in education).  To Digibook είναι ένας πρωτοποριακός και καινοτόμος τρόπος να κινητοποιείς και να εκπαιδεύεις μαθητές του 21ου αιώνα. Μέσα από τη διαδραστική πλατφόρμα της Express Publishing χρησιμοποιούμε τα ηλεκτρονικά παιχνίδια για να κάνουμε το Homework πιο διασκεδαστικό από ποτέ. Οι μαθητές μας εξασκούνται σε όλα τα Skills μέσα από διαδραστικές ασκήσεις, ενώ παράλληλα τα Avatar τους συμμετέχουν στο διαγωνισμό των 3 Clans: Dragons, Eagles και Pirates!

Με την εγγραφή στο EFL Kritikou και εφόσον μας δώσετε το email και τη συναίνεσή σας, σας δημιουργούμε εμείς λογαριασμό και σας δείχνουμε με λεπτομέρεια τη χρήση του. Στην τάξη εκπαιδεύουμε τους μαθητές μας ώστε να μπορούν μόνοι τους να κάνουν τις αποστολές τους, να εξασκούν τα αγγλικά τους και συγχρόνως να παίζουν με το Avatar τους να συλλέγουν elecs και stars και να κερδίζουν πλούσια δώρα!

Τι είναι το e-class;

https://eclass.kritikou.edu.gr/

Είναι μια πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης στην οποία έχετε όλοι πρόσβαση από Smartphone, tablet ή P/C. Πρόκειται για πλατφόρμα προσαρμοσμένη στο σχολείο μας και τις ανάγκες των μαθητών μας. Κάθε μαθητής μας έχει δικό του προσωπικό User Name και Password.

Τι κάνω στο e-class;

 1. Μπαίνω στην Online τάξη μου. Από φέτος οι μαθητές μας έχουν επιλογή είτε να παρακολουθήσουν το μάθημα δια ζώσης ή Online ζωντανά από το σπίτι τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι είσοδος στο λογαριασμό του μαθητή και κλικ στο link του μαθήματος! Έτσι σε περίπτωση αδιαθεσίας ή κακοκαιρίας δεν χάνω το μάθημα, απλά παρακολουθώ και συμμετέχω ζωντανά από το σπίτι μου.
 2. Βλέπω τι κάναμε στην τάξη και τι έχουμε για το σπίτι (Classwork &Homework). Έτσι κερδίζω χρόνο στην τάξη αφού δεν χρειάζεται να σημειώνω όλες τις λεπτομέριες.
 3. Ενημερώνομαι άμεσα για τα όσα συμβαίνουν στο σχολείο μας. Βλέπω τα νέα του τμήματος και τα νέα του σχολείου μου με ένα κλικ!
 4. Ενημερώνομαι για την πρόοδό μου. Βλέπω τους βαθμούς μου.
 5. Ανταλάσσω μηνύματα με τους καθηγητές μου.
 6. Βρίσκω εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμα links για να μελετήσω ή να περάσω καλά.
 7. Ανεβάζω τις εργασίες μου και παίρνω άμεση απάντηση!

Το e-class είναι ασφαλής σελίδα και μας επιτρέπει να επικοινωνούμε εύκολα και γρήγορα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Όλοι οι μαθητές του σχολείου μας οφείλουν να μπαίνουν τακτικά στο e-class και να ενημερώνονται!

Τι άλλο κάνουμε για να μάθουμε καλά αγγλικά;

Βιβλία, κόμικς, άρθρα:

Ενθαρρύνουμε τους μαθητές να διαβάζουν στα αγγλικά και άλλα βιβλία ή έντυπα εξωσχολικά ή να επισκέπτονται ιστοσελίδες στο διαδίκτυο ώστε να εμπλουτίζουν τη γλώσσα τους με ευχάριστο τρόπο. Έχουμε στη βιβλιοθήκη μας πολλούς τίτλους βιβλίων αλλά και πρόσβαση σε αρκετά εκπαιδευτικά sites στο Internet και χαιρόμαστε να τα μοιραστούμε μαζί σας. Το ίδιο το βιβλίο μας περιέχει αποσπάσματα από λογοτεχνία για επί πλέον εξάσκηση. Στόχος μας είναι να έρθουν οι μαθητές μας σε επαφή με διάφορες μορφές της γλώσσας και να αγαπήσουν το διάβασμα για ευχαρίστηση (read for pleasure).

Τέχνες: Θέατρο, δραματοποίηση, χορός, τραγούδι

Το πρόγραμμα σπουδών μας είναι σχεδιασμένο και οργανωμένο με συνέπεια και είναι σίγουρο πως οδηγεί τους μαθητές στη γνώση με τον πιο ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο. Η χρήση του διαδραστικού πίνακα και άλλων εποπτικών μέσων, τα εκπαιδευτικά παιχνίδια,  η δραματοποίηση, οι θεατρικές παραστάσεις, τα τραγούδια και τα χορευτικά είναι μερικά από τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση για να εμπλουτίζουμε την εκπαιδευτική εμπειρία των μαθητών.

Μέθοδος Project

Τέλος οι εργασίες-Project και η παρουσίασή τους στο κοινό, Presentation Skills, βοηθούν τα παιδιά να αναπαράγουν δικά τους κείμενα στα αγγλικά και να επισφραγίσουν την εκμάθηση της γλώσσας ενώ παράλληλα εξασκούν δεξιότητες χρήσιμες για την υπόλοιπη ζωή τους, όπως το Public Speaking (Δημόσια ομιλία).

Πώς αξιολογούνται οι μαθητές;

Οι μαθητές μας αξιολογούνται σε κάθε μάθημα προφορικά σε δεξιότητες που δουλεύουμε στην τάξη, τόσο γλωσσικές όσο και κοινωνικές.

Αντί για την κλασική «ορθογραφία» εξετάζουμε το λεξιλόγιο ουσιαστικά, με ασκήσεις που γράφουμε στο τετράδιο λεξιλογίου.

Τη γραμματική την εξετάζουμε με ασκήσεις προφορικά ή γραπτά και χωρίς να ζητάμε κανόνες!

Ενημερώνεστε για την καθημερινή επίδοση καθώς και για τις υποχρεώσεις που έχουν για το επόμενο μάθημα στο eclass.

Γραπτά διαγωνίσματα – Τεστ- Quizizz:

Στο τέλος κάθε διδακτικής ενότητας και πάντα μετά από επανάληψη ελέγχοτυμε την πρόοδό μας. Μετά την πανδημία και τα μέτρα του ΕΟΔΥ, αποφασίσαμε να μειώσουμε τις ανταλλαγές φωτοτυπιών και βιβλίων και να κάνουμε τα τεστ χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Quizizz. Τα τεστ διορθώνονται αυτόματα και λαμβάνετε αναλυτικά αποτελέσματα και αναφορές στο mail σας ενώ ενημερώνεται και ο βαθμός στο e-class. Παραδοσιακά γραπτά τεστ γράφουμε ανά τρεις ενότητες. Αυτά επίσης πιστρέφονται με αναλυτικά σχόλια για την επίδοση του μαθητή, όχι μόνο στο τεστ αλλά γενικά στη θεματική ενότητα (Now I can). Αυτό που αξιολογούμε είναι τι μπορεί να κάνει ο μαθητής στο τέλος κάθε ενότητας.

Κάθε τετράμηνο λαμβάνετε γραπτές αναφορές προόδου για να παρακολουθείτε την γενικότερη πρόοδο των μικρών μας φίλων.

Πιστοποίηση; Γιατί να δώσω εξετάσεις Stars 2;

Η εκμάθηση των αγγλικών είναι μια ευχάριστη διαδικασία και το ίδιο ισχύει πλέον και στην πιστοποίησή της. Θέλουμε οι μαθητές μας να παίρνουν μέρος σε εξετάσεις πιστοποίσησης για να διαπιστώνουν και μόνοι τους πόσο όμορφη είναι η εμπειρία-από την αρχή έως το τέλος.

Ο στόχος του Europalso Quality Testing

 1. Ο μαθητής να εμπεδώσει καλύτερα την ύλη με οργανωμένο υλικό για επανάληψη ώστε να χρησιμοποιεί τα αγγλικά με ευχέρεια
 2. Ο μαθητής να αποκτά θετικές εμπειρίες εξετάσεων και να νιώθει την επιβράβευση των κόπων του
 3. Ο μαθητής να εξοικειώνεται με τη διαδικασία των πιστοποιήσεων
 4. Ο μαθητής να αποκτά αυτοπεποίθηση και
 5. Οι γονείς και οι καθηγητές να μπορούν να κάνουν ολοκληρωμένο έλεγχο ποιότητας σπουδών στο συγκεκριμένο επίπεδο.

Στις συγκεντρώσεις γονέων ενημερώνουμε τους γονείς για τις εξελίξεις στην ξενόγλωσση εκπαίδευση και για τα βήματα που ακολουθούμε εμείς για τα παιδιά μας. Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας να συζητήσουμε όποια θέματα σας απασχολούν.