Τι χρειάζομαι για να ξεκινήσω;

Υλικά:

 1. Μολύβι-γόμα- ξύστρα – ξυλομπογιές ή μαρκαδόρους
 2. Κόλλα
 3. Ψαλιδάκι ασφαλείας
 4. Ένα πακέτο γλωσσοπίεστρα
 5. Ένα φάκελο για να αποθηκεύουμε τις εργασίες μας (Language Portfolio)
 6. Ένα πλαστικό ποτηράκι για νερό ή ένα παγουρίνο
 7. Αντισηπτικό
 8. Σύνδεση στο Internet. Smartphone ή tablet ή ηλεκτρονικό υπολογιστή (p/c ή laptop)
 9. Webcam
 10. Προαιρετικά: ακουστικά με μικρόφωνο

Βιβλίο

Μια ματιά στο πρόγραμμα Nursery 

Τι κάνουμε στο Nursery? Παίζουμε και μαθαίνουμε!

Ακολουθούμε τις αρχές της βιωματικής μάθησης και βιώνουμε την κάθε στιγμή!

Μιλάμε αγγλικά και τραγουδάμε αγγλικά τραγουδάκια. Παίζουμε κουκλοθέατρο, εκπαιδευτικά παιχνίδια και θέατρο. Χορεύουμε και κάνουμε παντομίμα. Παίζουμε κυνήγι θησαυρού αλλά και …quizizz στον υπολογιστή το κινητό ή το τάμπλετ. Κάνουμε τους master Chef αλλά και πολλά άλλα επαγγέλματα!

Κάνουμε εκπαιδευτικές κατασκευές και χειροτεχνίες. Γιορτάζουμε τις μεγάλες γιορτές και μαθαίνουμε τις παραδόσεις. Διαβάζουμε ιστορίες και παραμύθια και απολαμβάνουμε τη λογοτεχνία.

Μαθαίνουμε για άλλους λαούς και σεβόμαστε τη διαφορετικότητα.

Στόχος μας είναι να αναπτύξουν βιωματικά την ακουστική τους κατανόηση και την ομιλία στα αγγλικά. Θέλουμε επίσης να τους εισάγουμε σταδιακά στην έννοια της γραφής και της ανάγνωσης με προ-γραφικές ασκήσεις και παιχνίδια.

Στο Nursery του EFL Kritikou έμφαση δίνεται στην εξοικείωση των μικρών μαθητών με το σχολείο και τη ρουτίνα του και στην ανάπτυξη θετικών συναισθημάτων για τα αγγλικά και την εκμάθησή τους. Το πρόγραμμά μας επίσης στοχεύει όχι μόνο στην γνωστική ανάπτυξη των μικρών μας μαθητών, αλλά και στην ανάπτυξη άλλων δεξιοτήτων και αξιών, γνωστών και ως δεξιότητες του 21ου αιώνα.

Μαθαίνουμε να:

 1. συνεργαζόμαστε και να δουλεύουμε σε ομάδες,
 2. σεβόμαστε τον άλλο και να είμαστε ευγενικοί,
 3. υπακούμε σε κανόνες της τάξης,
 4. εκφραζόμαστε μπροστά σε κοινό,
 5. έχουμε αυτοπεποίθηση,
 6. συμμετέχουμε ενεργά και
 7. απολαμβάνουμε τα τραγούδια και τις δράσεις

Το ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον που έχουμε δημιουργήσει ειδικά για τους μικρούς μαθητές σε συνδυασμό με το παιδαγωγικό πρόγραμμα που οι έμπειροι εκπαιδευτικοί του EFL Kritikou έχουν ετοιμάσει δίνουν στους μικρούς μας φίλους την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά και να αγαπήσουν την εκμάθηση της ξένης γλώσσας.

Flibets Starter: Το πρώτο μου βιβλίο στα αγγλικά

Οι μικροί μαθητές κάνουν την πρώτη τους γνωριμία με την αγγλική γλώσσα παίζοντας και διασκεδάζοντας με τον Zac και την παρέα του! Το πρόγραμμά μας είναι ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά προσχολικής ηλικίας και περιλαμβάνει 8 θεματικές ενότητες:

 1. Η τάξη μου
 2. Η οικογένειά μου
 3. Τα παιχνίδια μου
 4. Το φαγητό μου
 5. Το πρόσωπό μου
 6. Το κατοικίδιό μου
 7. Τα ρούχα μου
 8. Στην παραλία

Ο Ζακ και οι παιδαγωγοί του EFL Kritikou ταξιδεύουν με τα παιδιά μας σε έναν φανταστικό κόσμο, παίζουν και μαθαίνουν ενώ παράλληλα εξασκούν δεξιότητες και καλλιεργούν αξίες!

Τι είναι το eclass;

https://eclass.kritikou.edu.gr/

Είναι μια πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης στην οποία έχετε όλοι πρόσβαση από Smartphone, tablet ή P/C. Πρόκειται για πλατφόρμα προσαρμοσμένη στο σχολείο μας και τις ανάγκες των μαθητών μας. Κάθε μαθητής μας έχει δικό του προσωπικό User Name και Password.

Τι κάνω στο eclass;

 1. Μπαίνω στην Online τάξη μου. Από φέτος οι μαθητές μας έχουν επιλογή είτε να παρακολουθήσουν το μάθημα δια ζώσης ή Online ζωντανά από το σπίτι τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι είσοδος στον λογαριασμό του μαθητή και κλικ στο link του μαθήματος! Έτσι σε περίπτωση αδιαθεσίας ή κακοκαιρίας δεν χάνω το μάθημα, απλά παρακολουθώ και συμμετέχω ζωντανά από το σπίτι μου.
 2. Βλέπω τι κάναμε στην τάξη και τι έχουμε για το σπίτι (Classwork &Homework). Έτσι κερδίζω χρόνο στην τάξη αφού δεν χρειάζεται να σημειώνω όλες τις λεπτομέρειες.
 3. Ενημερώνομαι άμεσα για τα όσα συμβαίνουν στο σχολείο μας. Βλέπω τα νέα του τμήματος και τα νέα του σχολείου μου με ένα κλικ!
 4. Ενημερώνομαι για την πρόοδό μου. Βλέπω τους βαθμούς μου.
 5. Ανταλλάσσω μηνύματα με τους καθηγητές μου.
 6. Βρίσκω εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμα links για να μελετήσω ή να περάσω καλά.
 7. Ανεβάζω τις εργασίες μου και παίρνω άμεση απάντηση!

Το e-class είναι ασφαλής σελίδα και μας επιτρέπει να επικοινωνούμε εύκολα και γρήγορα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Όλοι οι μαθητές του σχολείου μας οφείλουν να μπαίνουν τακτικά στο e-class και να ενημερώνονται!