How we work | Πως δουλεύουμε

parallax background

We provide the best education to assure a bright future.

parallax background

Διαφοροποιημένη
Διδασκαλία


Η διαφοροποιημένη διδασκαλία στην ουσία είναι ένα μείγμα διδασκαλίας σε μικρές ομάδες, εξατομικευμένης παρέμβασης και κλασικής συνολικής διδασκαλίας της τάξης.

Κάθε μαθητής είναι μοναδικός και έχει το δικό του τύπο μάθησης. Εμείς στο EFL Kritikou σεβόμαστε τη διαφορετικότητα των μαθητών. Προσαρμόζουμε τη διδασκαλία μας έτσι ώστε να καλύπτουμε τις ανάγκες κάθε ενός ξεχωριστά.

Προσπαθούμε, εφαρμόζοντας διαφοροποιημένη διδασκαλία, να προσεγγίσουμε τους μαθητές μας, γιατί πιστεύουμε πως όλοι μπορούν να μάθουν, αν διδαχτούν με τον τρόπο που τους ταιριάζει. Στη σημερινή σχολική πραγματικότητα, μετά την πανδημία, το EFL Kritikou προσαρμόστηκε αμέσως στα νέα δεδομένα και μπορεί να είναι και Online. Η μέθοδός μας μεταφέρεται στην ψηφιακή τάξη και τα μαθήματά μας είναι εξίσου διαδραστικά και αποδοτικά.

Στο EFL Kritikou θα βρείτε υβριδικές τάξεις, που λειτουργούν ταυτόχρονα δια ζώσης και διαδικτυακά, δίνοντας την επιλογή στο μαθητή να επιλέξει τι εξυπηρετεί καλύτερα τη δεδομένη στιγμή.

parallax background

21st Century
Skills


Εξάσκηση στα 21st Century Skills

Εδώ θα μάθω όλα όσα χρειάζεται ο σύγχρονος άνθρωπος για να ξεχωρίσει στην αγορά εργασίας αλλά και γενικότερα στη ζωή του! Συνεργασία, ομαδικότητα, δημόσια ομιλία, επίλυση προβλημάτων, διαχείριση χρόνου, ενεργητική ακρόαση, διαχείριση συναισθημάτων είναι κάποιες από τις δεξιότητες που εξασκούν καθημερινά οι μαθητές μας. Αντί για αντιγραφή και βαρετή συμπλήρωση κενών οι μαθητές στο EFL Kritikou κάνουν εργασίες Project. Συλλέγουν πληροφορίες, κάνουν έρευνα, συνθέτουν δικά τους κείμενα και μετά τα παρουσιάζουν δημόσια στους συμμαθητές τους. Ακολουθεί συζήτηση αξιολόγηση και ανατροφοδότηση από τους ίδιους τους μαθητές! Το πρόγραμμά μας περιστρέφεται γύρω από τη βιωματική μάθηση και την κριτική σκέψη!

parallax background

Φιλικό & Ασφαλές
Περιβάλλον


Εδώ μπορώ να εμπιστευτώ το παιδί μου γιατί είναι ασφαλές τόσο μέσα στην τάξη όσο και έξω από αυτήν!

Στο EFL Kritikou η φύλαξη των παιδιών είναι εξίσου σημαντική με τη διδασκαλία. Οι καθηγητές μας και η γραμματεία φροντίζουν ώστε να μη μένουν ποτέ τα παιδιά χωρίς επίβλεψη, ακόμα και όταν έχει τελειώσει το μάθημά τους.

Επίσης παρακολουθούμε μαθήματα πρώτων βοηθειών για να είμαστε έτοιμοι για κάθε απρόοπτο.

parallax background

Χωρίς Βαρετό
Homework


Μαθαίνω να μιλάω καλά αγγλικά χωρίς περιττό και ανιαρό “homework” στο σπίτι!

Στο σχολείο μας μαθαίνουμε στην τάξη με τους συμμαθητές και τους δασκάλους μας παρέα. Προσεγγίζουμε τη μάθηση βιωματικά και εξασκούμαστε σε όλες τις δεξιότητες ολιστικά. Κάνουμε τη γραμματική παιχνίδι και τη χρησιμοποιούμε για να εκφραστούμε προφορικά και γραπτά μέσα από ευφάνταστες δραστηριότητες. Χρησιμοποιούμε τη δραματοποίηση και το τραγούδι για να ενισχύσουμε τους μηχανισμούς μνήμης και το χορό για να περάσουμε καλά!

Παντρεύουμε πετυχημένες παραδοσιακές μεθόδους με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό! Στο σπίτι κάνουμε απλά επανάληψη με το i-ebook και εξάσκηση παίζοντας στο Digibook ή αν είμαστε Juniors παίζουμε με το ROLO (Augmented Reality).

Αποφεύγουμε το βαρετό “busywork” και αναθέτουμε εργασίες Project για να καλλιεργούμε την κριτική σκέψη των μαθητών μας. Παρακολουθούμε εκπαιδευτικά σεμινάρια για να έχουμε τις γνώσεις να αναλάβουμε τα παιδιά του 21ου αιώνα και να τα οδηγήσουμε στην επιτυχία!

parallax background
>

Θεατρικές παραστάσεις, Πάρτι, Εκδρομές και διάφορα άλλα Events

Γίνομαι μέλος μιας μεγάλης δραστήριας οικογένειας! Στο σχολείο μας δεν βαριέσαι ποτέ! Θεατρικές παραστάσεις, πάρτι, events, φιλανθρωπικές δράσεις και εκδρομές κρατούν τους μαθητές μας και τους γονείς τους σε «φόρμα»!

Την προ-covid εποχή "ανεβάζαμε" θεατρικές παραστάσεις κάθε Χριστούγεννα και στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Οι μαθητές μας έχουν πρωταγωνιστήσει σε θεατρικά έργα δικά μας ή διασκευές μεγάλων συγγραφέων: "Christmas Carol" του Κάρολου Ντίκενς, "Peter Pan" του Μπάρι-Τέιμς Μάθιου, "The Canterville Ghost" του Όσκαρ Ουάιλντ. Έχουμε παίξει ακόμα και μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες όπως το "Star Wars", του George Lucas και το "Nightmare Before Christmas" του Tim Barton! Η πανδημία δεν μας επέτρεψε μεγάλες παραστάσεις to 2020-2021 αλλά συνεχίσαμε απτόητοι την παράδοση των Τσικνοπάρτι και κάναμε online Tsiknoonline Party! Τα παιδιά στο EFL Kritikou (online ή face -to-face) περνούν όμορφες στιγμές και δημιουργούν αξέχαστες εμπειρίες στα ...αγγλικά!
E-Class