How we work | Πως δουλεύουμε

parallax background

We provide the best education to assure a bright future.

parallax background

Gamification
in Education


Στο σχολείο μας όλα είναι ...παιχνιδάκι! Κυριολεκτικά, παίζουμε, διασκεδάζουμε και ταυτόχρονα μαθαίνουμε!

Τι λέει η επιστήμη: Είναι αποδεδειγμένο ότι μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν καλύτερα όταν περνάνε όμορφα. Επίσης έχει αποδειχθεί πως η μάθηση μέσα από το παιχνίδι έρχεται φυσικά, αβίαστα και διαρκεί. Είναι επίσης αλήθεια πως οι μαθητές μας σήμερα παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια με ιδιαίτερη θέρμη.

Τι κάναμε εμείς με αυτά τα δεδομένα; Δημιουργήσαμε ένα Super Gamified Course για όλα τα επίπεδα. Με τη βοήθεια της εκπληκτικής πλατφόρμας: Express Digibooks κάθε μαθητής μας έχει το δικό του Avatar και ανήκει σε ένα από τα τρία μεγάλα Clans.

Κάθε μαθητής μπορεί να κερδίζει elecs κάνοντας ασκήσεις (σχετικές με όσα διδάσκουμε στην τάξη μας) στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μας και να αγοράζει νέα Skins. Όταν έρθει η ώρα του Mission μπορούν να κερδίσουν Stars και να βοηθήσουν όλο το Clan να κερδίσει ενώ ατομικά ο κάθε ένας ανεβαίνει στην κατάταξη όλου του σχολείου. Στις υπερσύγχρονες αίθουσές μας μπορούμε να έχουμε την τεχνολογία στην υπηρεσία της μάθησης. Σε κάθε χώρο του σχολείου μας έχουμε υπολογιστές με πρόσβαση στο internet και παρέχουμε σε κάθε μαθητή τάμπλετ την ώρα του μαθήματος για να “παίζει”αλλά το εκπληκτικό είναι πως το παιχνίδι μπορεί να συνεχιστεί και στο σπίτι!

parallax background

21st Century
Skills


21st Century skills at a 21st Century Super Modern School

Ο 21ος αιώνας είναι ο αιώνας της τεχνολογικής ανάπτυξης και εμείς στο σχολείο μας έχουμε την τεχνογνωσία και την τεχνολογία για να καλλιεργήσουμε τα μυαλά του 21ου αιώνα! Στο EFL Kritikou η τεχνολογία έχει τεθεί στην υπηρεσία της εκπαίδευσης. Κάθε χώρος έχει εξοπλισμό για να μπορεί ο κάθε μαθητής να κάνει έρευνα, να διαβάσει, να μελετήσει, να συνθεσει και τελικά να μοιραστεί το έργο του. Laptops, P/cs, Tablets, διαδραστικοί πίνακες είναι όλα στη διάθεση των μαθητών για να διευκολύνουν το ταξίδι τους στη γνώση. Πλατφόρμες: Οι μαθητές μαθαίνουν πιο εύκολα όταν έχουν πρόσβαση στο υλικό εύκολα, γρήγορα και ...ηλεκτρονικά.

Γι’αυτό έχουμε επιστρατεύσει διάφορες πλατφόρμες όπου οι μαθητές μας (και οι γονείς τους) είναι χρήστες και έτσι ενθαρρύνουμε την ενεργή ανάμειξη του μαθητή στη μελέτη.
 • 4schools η διαδραστική μας πλατφόρμα που περιλαμβάνει όλους τους μαθητές οι οποίοι έχουν πρόσβαση με κωδικό (ασφάλεια και ιδιωτικότητα). Πάνω σε αυτή την πλατφόρμα μπορούν να βρουν το λινκ για να μπουν στο μάθημα τους Online μέσω Ζoom ή απλά να δουν το καθηκοντολόγιό τους και να μελετήσουν. Μπορεί ο καθηγητής να αναθέσει μια εργασία, να ανεβάσει ένα άρθρο ή ένα video, ή οποιοδήποτε αρχείο επιθυμεί να επεξεργαστεί ο μαθητής (live ή μόνος του στο σπίτι). Στην πλατφόρμα υπάρχει η επιλογή να δημιουργηθούν και να ανατεθούν τεστ και διαγωνίσματα στα οποία ο μαθητής απαντά-αξιολογείται αυτόματα ή σε δεύτερο χρόνο από τον εκπαιδευτικό. Αντίστοιχα μπορεί ο μαθητής να μοιραστεί το δικό του υλικό με τους εκπαιδευτικούς ή συμμαθητές του. Μπορεί να στείλει αρχεία, μηνύματα και να μοιραστεί σύγχρονα την ώρα του μαθήματος ή ασύγχρονα όποια στιγμή επιθυμεί.
 • Express Digibooks η πλατφόρμα μας που κάνει το μάθημα παιχνίδι! Gamification in education!
 • Europalso η εκπαιδευτική μας πλατφόρμα που περιέχει παιχνίδια, βιβλία, συμβουλές προς μαθητές και γονείς και τεστάκια προετοιμασίας για εξετάσεις.
 • Bookrclass η πλατφόρμα μας για τα λογοτεχνικά βιβλία που αγαπάμε! Μαθαίνουμε να διαβάζουμε και να αγαπάμε την ανάγνωση μέσα από το μαγικό κόσμο του Bookrclass.
 • Μαζί με τις πλατφόρμες και συνδυαστικά με αυτές οι μαθητές μας μαθαίνουν στην τάξη μέσα στις ομάδες τους με διάφορους τρόπους: Βλέπουμε ταινίες που μας αρέσουν και τις σχολιάζουμε | Μιλάμε μόνο αγγλικά | Κάνουμε εργασίες ατομικές και ομαδικές- project | Φτιάχνουμε posters, φυλλάδια και μενού | Κάνουμε δημόσιες παρουσιάσεις - public speaking (με powerpoint και χωρίς) | Δραματοποίηση και παιχνίδια ρόλων | Τραγουδάμε και χορεύουμε | Σχεδιάζουμε, ζωγραφίζουμε, χρησιμοποιούμε πλαστελίνες και άλλα υλικά και δημιουργούμε | Κάνουμε έρευνα και μαθαίνουμε νέα πράγματα | Κάνουμε πειράματα και καταγράφουμε τις ανακαλύψεις μας | Διαβάζουμε ποιήματα-λογοτεχνία και συζητάμε. | Κάνουμε δημιουργική γραφή. | Αναλύουμε ιδέες και συζητάμε για θέματα που μας απασχολούν. | Παίρνουμε μέρος σε φιλανθρωπικές δράσεις. | Παίζουμε παιχνίδια επιτραπέζια και γελάμε | Κάνουμε debates | Κάνουμε δημοσκοπήσεις | Παίζουμε escape room (online αλλά και δια ζώσης) | Κάνουμε αφήγηση | Παίζουμε ηλεκτρονικά παιχνίδια | Στέλνουμε email, και ηλεκτρονικές κάρτες | Κάνουμε αυτοαξιολόγηση και αυτοκριτική | Κάνουμε αξιολόγηση των συμμαθητών μας | Μιλάμε για συναισθήματα | Φανταζόμαστε και ονειρευόμαστε και πολλά άλλα...

  Στο EFL Kritikou μαθαίνω και αγγλικά αλλά κυρίως καλλιεργώ όλα όσα χρειάζεται ο σύγχρονος άνθρωπος για να έχει μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Η συνεργασία, η ομαδικότητα, η δημόσια ομιλία, η επίλυση προβλημάτων, η διαχείριση χρόνου, η ενεργητική ακρόαση και η διαχείριση συναισθημάτων είναι δεξιότητες που χρειάζονται διαρκή καλλιέργεια και εξάσκηση και αυτό κάνουμε στο σχολείο μας. Αντί για αντιγραφή και βαρετή συμπλήρωση κενών οι μαθητές στο EFL Kritikou κάνουν εργασίες Project, συλλέγουν πληροφορίες, κάνουν έρευνα, συνθέτουν δικά τους κείμενα και μετά τα παρουσιάζουν δημόσια στους συμμαθητές τους. Μιλάνε για τα συναισθήματα τους, τα εκφράζουν μέσα από συζήτηση αλλά και μέσα από την τέχνη (τραγούδια, χορός, ζωγραφική). Με την αξιολόγηση και ανατροφοδότηση από τους ίδιους τους μαθητές μαθαίνουν πώς να αυτορυθμίζονται αλλά και πώς να αξιολογούν τους άλλους, έτσι αποκτούν αυτοπεποίθηση και αυτογνωσία ενώ χρησιμοποιούν την κριτική τους σκέψη.

  parallax background

  Φιλικό & Ασφαλές
  Περιβάλλον


  Φιλικό & Ασφαλές Περιβάλλον ...Covid Free και Υβριδικά μαθήματα!

  Στο EFL Kritikou η φύλαξη των παιδιών είναι εξίσου σημαντική με τη διδασκαλία. Οι καθηγητές μας και η γραμματεία φροντίζουν ώστε να μη μένουν ποτέ τα παιδιά χωρίς επίβλεψη, ακόμα και όταν έχει τελειώσει το μάθημά τους.

  Επίσης παρακολουθούμε μαθήματα πρώτων βοηθειών για να είμαστε έτοιμοι για κάθε απρόοπτο.

  Υβριδικά μαθήματα:

  Η πανδημία έχει δημιουργήσει ανάγκες που δεν υπήρχαν παλιά. Μαθητές ή καθηγητές καλούνται να μπουν σε καραντίνα για την αποφυγή διασποράς και πλέον μένουμε όλοι σπίτι με ένα συνάχι ή απλή γρίπη. Παλαιότερα, τα μαθήματα θα χάνονταν και θα χρειαζόταν να αναπληρωθούν. Η αναπλήρωση μαθημάτων όμως είναι μια δύσκολη διαδικασία στην πράξη αν αναλογιστεί κανείς τα ήδη φορτωμένα προγράμματα όλων μας. Η εμπειρία μας μάλιστα μας έδειξε πως όσο και αν επιθυμούμε να αναπληρώσουμε τα μαθήματα σε μαθητές, οι ίδιοι χάνουν το ενδιαφέρον τους αφού η αναπλήρωση τίποτα δεν θυμίζει από την κανονική τους τάξη.

  Τα υβριδικά μαθήματα λύνουν προβλήματα.

  Οι μαθητές που χρειάζεται να λείψουν από το χώρο, δεν χάνουν το μάθημα! Η ομάδα μένει ακέραιη και το πρόγραμμα σπουδών δεν διαταράσσεται. Τα παιδιά διατηρούν την επαφή με τη γλώσσα, την ομάδα τους και συνεχίζουν τη ρουτίνα τους έστω και απομακρυσμένα.

  Είναι αποτελεσματικά;

  Τα υβριδικά μαθήματα είναι αποτελεσματικά. Τα επιτυχημένα υβριδικά μαθήματα χρειάζονται καλή οργάνωση και προσεκτική εκτέλεση. Στο σχολείο μας έχουμε μελετήσει και εφαρμόσει τα υβριδικά μαθήματα ήδη από το καλοκαίρι του 2021 όταν μας επετράπη να λειτουργήσουμε μετά το lockdown. Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα και για να μπορούμε να υποστηρίξουμε αυτή τη μέθοδο παρακολουθούμε συχνά επιμορφωτικά Webinars και κάνουμε διαρκή αξιολόγηση της μεθοδολογίας μας. Οι μαθητές μας έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο αυτή την περίοδο και η ανατροφοδότηση και τα σχόλια που παίρνουμε από αυτούς είναι θετικά. Θετικές είναι και οι επιδόσεις τους στις αξιολογήσεις και τεστ -εξετάσεις γλωσσομάθειας.

  parallax background

  Χωρίς Βαρετό
  Homework


  Μαθαίνω να μιλάω καλά αγγλικά χωρίς περιττό και ανιαρό “homework” στο σπίτι!

  Στο σχολείο μας μαθαίνουμε στην τάξη με τους συμμαθητές και τους δασκάλους μας παρέα. Προσεγγίζουμε τη μάθηση βιωματικά και εξασκούμαστε σε όλες τις δεξιότητες ολιστικά. Κάνουμε τη γραμματική παιχνίδι και τη χρησιμοποιούμε για να εκφραστούμε προφορικά και γραπτά μέσα από ευφάνταστες δραστηριότητες. Χρησιμοποιούμε τη δραματοποίηση και το τραγούδι για να ενισχύσουμε τους μηχανισμούς μνήμης και το χορό για να περάσουμε καλά!

  Παντρεύουμε πετυχημένες παραδοσιακές μεθόδους με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό! Στο σπίτι κάνουμε απλά επανάληψη με το i-ebook και εξάσκηση παίζοντας στο Digibook ή αν είμαστε Juniors παίζουμε με το ROLO (Augmented Reality).

  Αποφεύγουμε το βαρετό “busywork” και αναθέτουμε εργασίες Project για να καλλιεργούμε την κριτική σκέψη των μαθητών μας. Παρακολουθούμε εκπαιδευτικά σεμινάρια για να έχουμε τις γνώσεις να αναλάβουμε τα παιδιά του 21ου αιώνα και να τα οδηγήσουμε στην επιτυχία!

  parallax background
  >

  Θεατρικές παραστάσεις, Πάρτι, Εκδρομές και διάφορα άλλα Events

  Γίνομαι μέλος μιας μεγάλης δραστήριας οικογένειας! Στο σχολείο μας δεν βαριέσαι ποτέ! Θεατρικές παραστάσεις, πάρτι, events, φιλανθρωπικές δράσεις και εκδρομές κρατούν τους μαθητές μας και τους γονείς τους σε «φόρμα»!

  Την προ-covid εποχή "ανεβάζαμε" θεατρικές παραστάσεις κάθε Χριστούγεννα και στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Οι μαθητές μας έχουν πρωταγωνιστήσει σε θεατρικά έργα δικά μας ή διασκευές μεγάλων συγγραφέων: "Christmas Carol" του Κάρολου Ντίκενς, "Peter Pan" του Μπάρι-Τέιμς Μάθιου, "The Canterville Ghost" του Όσκαρ Ουάιλντ. Έχουμε παίξει ακόμα και μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες όπως το "Star Wars", του George Lucas και το "Nightmare Before Christmas" του Tim Barton! Η πανδημία δεν μας επέτρεψε μεγάλες παραστάσεις to 2020-2021 αλλά συνεχίσαμε απτόητοι την παράδοση των Τσικνοπάρτι και κάναμε online Tsiknoonline Party! Τα παιδιά στο EFL Kritikou (online ή face -to-face) περνούν όμορφες στιγμές και δημιουργούν αξέχαστες εμπειρίες στα ...αγγλικά!
  E-Class