Τα βιβλία που θα χρειαστείτε: Smiles Pre- Junior, Pupil’s Power pack, Express Publishing.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι: 

1.https://www.youtube.com/user/MotherGooseClub

2.https://www.youtube.com/user/SuperSimpleSongs

Τι άλλο θα χρειαστείτε:

  1. Ένα φάκελο για να αποθηκεύουμε τις εργασίες μας
  2. Ξυλομπογιές ή μαρκαδόρους
  3. Κόλλα
  4. Ψαλιδάκι
  5. USB Memory Stick

 

Τι να περιμένετε από την Pre-Junior:

Το μάθημα της Pre-Junior είναι ειδικά σχεδιασμένο για να εισάγει τους μικρούς μαθητές στην αγγλική γλώσσα με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο. Τα παιδιά  διασκεδάζουν με τις περιπέτειες των ηρώων του Pupil’s Book, βλέπουν τις ιστορίες τους σε κινούμενα σχέδια στον διαδραστικό πίνακα, τραγουδούν, παίζουν παιχνίδια, παίρνουν μέρος σε θεατρικές παραστάσεις και κάνουν εκπαιδευτικές χειροτεχνίες. Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες  γίνονται στα αγγλικά!

Μετά τα Χριστούγεννα εισάγουμε στο μάθημα και το Alphabet Book. Ασχολούμαστε διεξοδικά με την αλφαβήτα ενώ παράλληλα διδάσκουμε χρήσιμο λεξιλόγιο και εκφράσεις. Η διδασκαλία βασίζεται κυρίως στην προφορική εξάσκηση αλλά σταδιακά εισάγουμε την γραφή και την ανάγνωση ώστε οι μικροί μας μαθητές να αρχίσουν να εξοικειώνονται με τους αγγλικούς χαρακτήρες.

Το Activity Book περιέχει επιπλέον ασκήσεις και υλικό για εξάσκηση και το χρησιμοποιούμε συμπληρωματικά και για επανάληψη. Οι ασκήσεις γίνονται στην τάξη με την καθοδήγηση της δασκάλας.

Για τις μεγάλες γιορτές, Χριστούγεννα, Πάσχα, Απόκριες  κτλ. έχουμε ένα μικρό βιβλιαράκι, Let’s Celebrate 1, με παιχνίδια και δραστηριότητες για να γιορτάζουμε μαθαίνοντας ευχάριστα το σχετικό λεξιλόγιο και τις εκφράσεις.

Τί είναι το i-ebook;

Είναι ένα CD που προμηθεύεστε μαζί με τα βιβλία σας. Εγκαθίσταται στον υπολογιστή σας εύκολα και περιέχει ό,τι χρειάζεται ο μαθητής για τη σωστή προετοιμασία του για το μάθημα. Στην οθόνη σας προβάλλεται το κάθε μάθημα όπως ακριβώς στον διαδραστικό πίνακα στην τάξη μας. Οι μαθητές μας διδάσκονται στην τάξη πώς να χρησιμοποιούν αυτό το πολύτιμο εργαλείο και έτσι μπορούν και μόνοι τους να δουλέψουν στο σπίτι την ακουστική τους κατανόηση, να μάθουν το λεξιλόγιο και να κάνουν τις ασκήσεις τους σωστά! Έχει παρατηρηθεί πως καλύτερα αποδίδουν οι μαθητές μας που χρησιμοποιούν τo i-ebook στην προετοιμασία τους, γιατί τους βοηθά να αποκτούν καλή προφορά και σωστό τονισμό.

Το μάθημά μας πλαισιώνεται από τη χρήση διαδραστικού πίνακα, posters, flashcards, επιτραπέζια παιχνίδια, τραγούδια, θεατρικά σκετσάκια, κατασκευές και λογοτεχνικά βιβλία.

Το βιβλίο χωρίζεται σε 6 ενότητες. Στο τέλος κάθε ενότητας οι μαθητές θα κάνουν επανάληψη. Επιπλέον υπάρχει μια ενότητα που είναι προορισμένη να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές για το περιβάλλον: My Green Passport.

Επίσης στο τέλος του βιβλίου θα βρείτε το Pictionary. Οι μικροί μας μαθητές μπορούν να κάνουν επανάληψη το καινούριο λεξιλόγιο κοιτώντας τις εικόνες.

Οι γονείς λαμβάνουν τακτικά ενημέρωση για την πρόοδο των μαθητών και για την πορεία των μαθημάτων γραπτώς από την καθηγήτρια (Τετράδιο επικοινωνίας).

Τι είναι το e-class;

https://eclass.kritikou.edu.gr/

Είναι μια ασύγχρονη πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης στην οποία έχετε όλοι πρόσβαση από Smartphone, tablet ή P/C. Πρόκειται για δική μας πλατφόρμα προσαρμοσμένη στο σχολείο μας. Κάθε μαθητής μας έχει δικό του User Name και Password. Στο e-class μπορεί κανείς να παρακολουθεί τι κάνουμε σε κάθε μάθημα σαν Classwork, τι έχουμε Homework και να ενημερώνεται για τα όσα συμβαίνουν στο σχολείο μας. Το e-class είναι ασφαλής σελίδα και μας επιτρέπει να επικοινωνούμε εύκολα και γρήγορα οποιαδήποτε ωρα της ημέρας.

Γίνονται τακτές συγκεντρώσεις γονέων καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς όπου κάνουμε παρουσίαση των βιβλίων μας και της μεθόδου που χρησιμοποιούμε. Θα χαρούμε να σας δούμε και να συζητήσουμε από κοντά πώς μπορείτε και εσείς να βοηθάτε τα παιδιά στο σπίτι. Επίσης είμαστε πάντα στη διάθεσή σας να λύνουμε τυχόν απορίες σας.

 

Τελευταίες Φωτογραφίες