Christmas Celebrations 2018

12 November 2018
Κατηγορία:
Ανακοινώσεις

Πλησιάζουν Χριστούγεννα και η ομάδα του EFL Kritikou ετοιμάζεται να τα γιορτάσει, όπως κάθε χρόνο, με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο.

Στις 20 Δεκεμβρίου, στο Σινέ Πράδεισος στον Κορυδαλλό, δίνεται σε όλους η ευκαιρία να δείτε μέρος της δουλειάς μας αφού οι εκδηλώσεις μας περιλαμβάνουν: θεατρικά σκετσάκια, θεατρικά έργα, τραγούδια, απονομές πτυχίων και φυσικά Χριστουγεννιάτικη διάθεση!

Οι ετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και όλοι μας οι μαθητές ωφελούνται από την θεατρική αγωγή. Πιο συγκεκριμένα διδάσκουμε:

Αγγλικά, όλες μας οι προετοιμασίες γίνονται στα αγγλικά με αγγλικά κείμενα και αγγλικές οδηγίες.

Λογοτεχνία, τα έργα τα προσεγγίζουμε σαν αγγλικά κείμενα και κάνουμε νοηματική ανάλυση-κατανόηση κειμένου, ανάλογα με επίπεδο και την ηλικία των μαθητών.

Λεξιλόγιο και γραμματική, μέσα από τα θεατρικά σκετσάκια μαθαίνουμε νέες λέξεις και συγχρόνως εμπεδώνουμε καλύτερα τις ήδη γνωστές. Δίνεται η ευκαιρία σε όλους να χρησιμοποιήσουν το λεξιλόγιο σε σωστά δομημένες προτάσεις και να εξελίξουν έτσι την ανεξάρτητη παραγωγή λόγου.

Προφορικά, όλες οι πρόβες απαιτούν την προφορική έκφραση. Τα παιδιά μιλάνε αγγλικά και εξοικειώνονται με τη γλώσσα. Επειδή μάλιστα έχουν «σενάριο», νιώθουν ασφάλεια και εκφράζονται με άνεση. Εξοικειώνονται επίσης με την ιδέα της προφορικής εξέτασης μιας και μιλάνε μπροστά σε κόσμο … πολύ κόσμο! Όταν φτάσει η ώρα των προφορικών του Lower, ο ένας εξεταστής δεν τους τρομάζει πια!

Ακουστική δεξιότητα, ακούμε τι λέει ο συμμαθητής μας-συμπρωταγωνιστής μας και είμαστε σε ετοιμότητα να πούμε τη δική μας «ατάκα». Η συγκέντρωση που απαιτείται για αυτή την άσκηση είναι πολύτιμη δεξιότητα, όχι μόνο για την εκμάθηση αγγλικών, αλλά και για την καλλιέργεια υγειών διαπροσωπικών σχέσεων.

Μουσικοκινητική, μουσική και χορός σε συνδυασμό με εκμάθηση αγγλικών. Τα παιδιά κινούνται και μιλάνε ρυθμικά, χορεύουν και εμπεδώνουν καλύτερα τις νέες έννοιες και την προφορά των λέξεων. Η μουσική και η κίνηση γίνονται σύμμαχός μας στην ενίσχυση της μνήμης των παιδιών.

Έκφραση, διανύουμε μια εποχή όπου η έκφραση συναισθήματος είναι δύσκολη υπόθεση για μικρούς και μεγάλους. Μέσα από αυτή την προετοιμασία δίνουμε στους μαθητές μας εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης. Ο θυμός, η χαρά, η λύπη ακόμα και η «βαρεμάρα» είναι αποδεκτά συναισθήματα και δίνουμε στα παιδιά τα εργαλεία να τα διαχειριστούν και να τα αγκαλιάσουν.

Κοινωνικές δεξιότητες, αναπτύσσονται μέσα στην ομάδα και καλλιεργούνται με τέτοιες εορταστικές ευκαιρίες. Συνεργασία, υπομονή, πειθαρχία, αλληλεγγύη είναι μερικές από τις αξίες που καλλιεργούμε στα παιδιά μας και ελπίζουμε να τα βοηθήσουν στο μέλλον σε κάθε φάση της ζωής τους.

Οι εκδηλώσεις στο θέατρο είναι η απλά η κορύφωση των εργασιών μας και μπορούν όλοι να συμμετέχουν και να ανεβούν στην σκηνή. Ακόμα όμως και αν δεν πάρετε ενεργό μέρος, θα ωφεληθείτε από τις δραστηριότητες που έχουμε οργανώσει αυτό το διάστημα.

Για πρακτικούς λόγους παρακαλώ δείτε το πρόγραμμα των προγραμματισμένων εκδηλώσεων και δηλώστε συμμετοχή στους καθηγητές σας έως τις 15/11/2018.

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή 2018: Πέμπτη, 20/12/2018

Σινέ Παράδεισος, Αγ. Γεωργίου & Ζάππα 4, Κορυδαλλός.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

  • Nursery, Pre-Junior, Junior A, Junior AB = 16:00-17:00
  • Junior B, A Senior, B Senior = 17:00-18:30
  • C Senior, D Senior, Intermediate, Lower, Proficiency = 18:30-20:00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *